Voeding, de weg naar gezondheid

De titel van dit artikel laat zien waar mijn leven om draait en de weg die ik samen met mijn kind heb bewandeld.

Ik ben Irene Lelieveld, (auto) kinesiologische voedingstherapeut en auteur van 6 boeken.

Voor mijn dochter in 1997 werd geboren werkte ik als schoonheidsspecialiste en was ik niet heel bewust van het feit dat voeding zo’n enorme invloed heeft op ons lichaam en op onze huid.

 

Huilbaby

Toen Stephanie werd geboren spatte al heel snel mijn roze wolk kapot, want ik kreeg een huilbaby. Mijn werk in de salon kon ik niet meer uitvoeren, want ze was alleen stil als ze bij mij was. Er kon niemand voor haar zorgen en alleen als ze 24 uur per dag aan of op me hing was ze stil, anders huilde ze aan een stuk door.

Als jonge moeder van 26 weet je niet wat je overkomt en ook de artsen en het consultatiebureau konden me niet helpen.
Ze sliep naast me als ik het huishouden deed, ik werkte als een Afrikaanse vrouw met de baby op mijn rug en weggaan was geen optie.

Intensieve band

Een jaar lang heb ik zo geleefd, wat nu ook absoluut te merken is in onze band. Intensiever met je kind omgaan zoals ik heb gedaan, is onmogelijk in mijn ogen.

Uiteindelijk kwam ik bij een kinesioloog terecht, die haar op - in mijn ogen toen nogal wazig manier - testte via spier-spanningen. Ze concludeerde dat Stephanie allergisch was voor mijn borstvoeding.

Op dieet

Ik moest op dieet, wat ik meteen ook deed en het resultaat was geweldig, maar door haar waanzinnig allergische lichaam varieerde het continu, waardoor ik steeds terug moest om het te laten testen en mijn voeding steeds weer aangepast moest worden. Ik kwam op het punt dat ik zelf uit nood kinesiologie ben gaan leren testen om mezelf en haar te helpen.

Uit een boek leerde ik zelf auto kinesiologisch testen, dat ik ontzettend snel en goed onder de knie kreeg en alles wat ik at en later wat zij ging eten werd getest door mij.

Nu nog steeds zit ze op een vrij strak uitgetest dieet, waardoor ze normaal kan functioneren. Laten we het een beetje los,
dan gaat het ook vrij snel fout en ligt ze over de grond te kronkelen van de buikpijn.

Beroep van gemaakt

Natuurlijk kon het niet uitblijven dat ik hierdoor mijn werk hiervan ben gaan maken, want ohh, zoveel mensen zitten met lichamelijke klachten en is er geen oplossing voor te vinden, maar wel in de voeding.

Ik heb veel verschillende studies gedaan (ook voor het testen heb ik nu een diploma) en het is de grootste passie in mijn leven geworden. Na 16 jaar heb je zoveel informatie verzameld, dat ik in 2009 begonnen ben om boeken hierover te schrijven. Heden ten dage heb ik maar liefst 6 boeken op mijn naam staan.

Ik heb een lichte vorm van dyslexie, dus kan je vertellen dat dit een flinke uitdaging is, maar heb geweldige mensen om me heen die me hiermee helpen.

Laat voeding je medicijn zijn

Het besef groeide met de jaren hoe ongelofelijk veel invloed voeding op het lichaam heeft. Tot de dag van vandaag begrijp ik nog steeds niet waarom artsen niks met voeding willen doen en waarom ze het niet leren tijdens hun opleidingen, 
terwijl notabene de grondlegger van de reguliere gezondheidszorg heeft geschreven: 'Laat voeding je medicijn zijn, je medicijn is je voeding'.

Ik herken de kracht van voeding en door mijn jaren lange ervaring weet ik dat voor iedereen een ander voedingspatroon geldt. Er zijn duizende boeken geschreven over voeding en ze hebben allemaal gelijk, maar allemaal voor andere mensen.

Zoek maar eens uit wat voor jou het juiste voedingspatroon is. Mijn boeken zijn zo geschreven, dat de basis die voor iedereen geldt zo duidelijk mogelijk wordt uitgelegd.

Verder ga ik in mijn boeken in op klachten zoals alle huidklachten, welvaartsziektes, enzovoort. Ook heb ik een zeer goedlopende praktijk, waar mensen van ver naar mij toe komen voor een voedingstest.

Persoonlijk voedingsplan

Ik kan door mijn testmethode uittesten wat je persoonlijke voedingsplan zou moeten zijn. En er is heel veel vraag naar, want de voeding zoals dat tegenwoordig gegeten wordt, is niet al te best en de hoeveelheid ongezonde stoffen als suiker, witte bloem en E-nummers zijn gewoon niet verantwoordelijk meer.

We zijn compleet kwijt waar het werkelijk om gaat. Dat voelen mensen ook, vandaar dat voeding tegenwoordig een hot item is.

In rustig vaarwater

Ik heb na een vrij zware start in mijn leven (als kind enorm gepest en een huilbaby) een heerlijk leven nu, met een geweldige man (al vanaf 1986) en met mijn 2 kinderen en een hond woon ik in Sittard in een heerlijk huis bij een mooi natuurgebied.

Geplaatst door: Irene Lelieveld

 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40