Column: Just an ordinary week…

Een paar maanden terug kwam Willibrord mijn kantoortje binnenlopen en begon enthousiast te vertellen dat hij gevraagd was om columnist te worden voor de nieuwe Panorama.

Ik feliciteerde hem en zei dat we dan collega's werden. Om dat te vieren gingen we gezellig lunchen bij ons vaste restaurant Moeke Spijkstra in Blaricum.

Super gemotiveerd begonnen we gelijk allerlei onderwerpen te bedenken voor de columns.

 

Presentatie

Vorige week had W. een afspraak met de hoofdredacteur van de Panorama om zijn eerste column te presenteren. Al eerder was afgesproken dat het zou gaan over de 'ergenissen' van Willibrord en dat zijn er veel kan ik jullie vertellen.

De column had hij eerder die week geschreven en nadat ik mijn 'kennersblik' erover had laten schijnen en zo hier en daar een kleine aanpassing had voorgesteld, was de tekst uitgeprint om te presenteren aan zijn nieuwe 'baas'.

Frans Lomans, de hoofdredacteur, las hem en zei niet veel, dus W. werd helemaal onzeker, maar na een lange stilte zei Frans dat hij zeer content was met de inhoud en het precies was wat hij verwachtte van Willibrord.
Zo trots als een pauw werd ik opgebeld door mijn mannetje en kreeg de hoofdredacteur zelf aan de lijn, die zeer blij verrast was met de column.

Toen ik hem vertelde over mijn wekelijkse columns voor Femna 40 en het kinderboek, dat ik dit najaar hoop uit te geven, was hij oprecht geïnteresseerd. 'Wat leuk dat jullie nu collega's zijn', sloot hij ons telefoongesprek af.

Woensdag kwam de lay-out van de eerste column binnen plus het voorwoord van de hoofdredacteur. Ik moet zeggen dat het er allemaal zeer goed uitziet en ik hoop ook oprecht dat de vernieuwde Panorama weer een ouderwets succes wordt.

Feest Ronnie Tober Foundation

Afgelopen vrijdagavond stond ook weer een feest van de Ronnie Tober Foundation op het programma.
Andere jaren werd de benefit avond altijd gehouden in een mooie kerk en was iedereen in gala gekleed, maar ditmaal hadden Ronnie en zijn man Jan voor een intiemere locatie gekozen, namelijk het gorillahuis in Ouwehands Dierenpark.

In plaats van gala was iedereen smart casual gekleed. We werden ontvangen in een soort grot met een Caribisch drankje en live muziek. We waren met de nagenoeg de hele familie Frequin vertegenwoordigd, wat op zich een unicum is, omdat de kinderen van Willibrord meestal filmen op dit soort avonden en er dan wel zijn, maar ook weer niet.

Collega's

Op een gegeven moment word ik aangesproken door Mirjam van Essen, eigenaresse van Beauty Pillow.
Ze vertelde dat ze zo nu en dan ook columns voor Femna 40 schrijft. Weer een collega! En dat ze met groot genoegen mijn belevenissen las. Ondertussen kwam W. wel een paar keer langs om te zeggen dat hij stond te praten met Joan Haanappel, Sjoukje Dijkstra, Frits Huffnagel etc.

Zoals Mirjam al zei, stond hij bij het BN-er hoekje, maar ik vond het leuker om even met 'mijn' collega en lezeres te praten. Toen we later naar de feestzaal gingen vertelde ik W. vol trots dat ik een lezeres van mijn column had gesproken.

Het werd een fantastische feestavond met optredens van Ali B, die nog even tussendoor riep dat hij Willibrord zo miste op TV (iets wat we al veel op straat hoorde, maar nu ook steeds meer door mensen uit het vak), optredens van Bonnie St. Clair en Heidi und der Heino's (hilarisch).

Tussendoor speelde er een heerlijke huisband met goede dansmuziek, zodat regelmatig alle voetjes van de vloer gingen.

Veiling

Als hoogtepunt was toch wel de veiling van slechts 4 kavels, die werden ingeleid door een filmpje gemaakt door Frequin Producties, de kinderen van Willibrord. Vorige week was W. druk geweest met de opnamen hiervoor bij Willeke Alberti, Andre van Duin, Joop van den Ende en onze eigen Minister President Mark Rutte interviewde en leuke items voor de veiling aftroggelde.

Gelukkig bracht de veiling onder de geweldige leiding van Frits Huffnagel een mooi bedrag op, zodat er weer heel veel geestelijk- en verstandelijk gehandicapten een dagje uit kunnen worden genomen door de Ronnie Tober Foundation, die alleen dit hele mooie werk kunnen doen vanwege de vele vrijwilligers en goede gevers.

Oppimpen

Voor de rest ben ik de hele week al druk bezig met het oppimpen (heb de smaak te pakken) van onze slaapkamer en hoop dat we volgende week weer van de zolder terug kunnen verhuizen naar ons eigen domein, waar we dan kunnen genieten van een slaapkamer in Griekse sfeer, zodat we in de wintermaanden het vakantiegevoel kunnen vasthouden...

Op naar de volgende week weer, waarin woensdag de column van Willibrord landelijk gaat. Ben erg benieuwd of dat weer voor ouderwetse opschudding gaat zorgen...

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40