Over mannenverslindsters en eerlijke huisvaders

Ik ontmoette M op een training.

Zo’n heel drukke, overbevolkte training waar je heel dicht op elkaar zit.

We zaten naast elkaar en hij werd er ongemakkelijk van, merkte ik.

Vooral toen we na de lunch elkaars schouders gingen masseren.

 


We wisselden wat informatie uit en in de pauze gingen we ieder ons weegs. Later die dag kwamen we elkaar weer bij de koffie tegen. Hij giechelde dat we nu toch zeker wel kaartjes moesten uitwisselen. We linkten via de social media en al snel ontdekte ik dat we zakelijk niks met elkaar zouden gaan kunnen en hij persoonlijk niet mijn type was.

Toen hij via de app met me ging sjansen heb ik hem dat ook gezegd. Nou was ik ook zijn type niet, maar waar dat voor mij een stopper is op verder sjanscontact, ging hij rustig door. Dus zei ik hem dat ik daar niet van gediend was en dat hij mocht kiezen: of gewoon contact of geen contact meer.

Nou, dat vond hij niet leuk. En dat snap ik natuurlijk. Maar ja, ik ben maar liever eerlijk. Al snel bleek dat hij een man in een relatiecrisis was met een vrouw die hem niet begreep. Ook daar kan ik niet zoveel mee.

Ik vind mannen eigenlijk al snel een beetje jankerig doen. Ik ben dan de begripvolle, o zo slimme en zelfstandige vrouw, die wel naar hen luistert en hen wel begrijpt en als ik dan zeg dat dat gemakkelijk is omdat ik geen ruzie hoef te maken over de sokken die altijd maar naast de wasmand liggen, vinden ze dat alleen maar grappig.

Maar echt, ga met jouw vrouw praten als ze je niet begrijpt en leg uit wat je bedoelt. Ook dat heb ik hem gezegd. Hij bleef sjansen en ik bedacht meteen dat het een goed moment was om onze verbinding maar helemaal te verbreken. Omdat ik beleefd ben, liet ik hem dit weten.

En toen kwam hij met een fantastische analyse. Een soort rechtse directe. Beetje ongenuanceerd en ook wat doorzichtig, maar ok, het was een analyse. Hij stelde namelijk dat ik een mannenverslinder was. En ook vond hij dat ik respect moest hebben voor relaties.

Nou, dat was natuurlijk prima. Uit respect heb ik hem het beste gewenst en alle lijntjes doorgeknipt.
Laatst kreeg ik nog een berichtje van hem. Dat het alweer even geleden was dat we elkaar spraken en dat hij benieuwd was hoe het met me ging.

Ik heb maar niet meer gereageerd... deze mannenverslinder wil de rust van zo’n eerlijke huisvader natuurlijk niet verstoren.

Ziza

Gerelateerde artikelen

Mijn date

Door:

'Ik zoek een rustige vrouw'. Ik durfde hem bijna niet aan te kijken en gluurde wat onder mijn pony door.

Lees verder

FemNa40