Een middagje voor mijzelf!

Soms vind ik het heerlijk om op een vrije dag in mijn eentje lekker te gaan lunchen en om mij heen te kijken wat er gebeurt.

Mensen kijken en observeren vind ik het leukste wat er is. Zo zat ik afgelopen week in mijn favoriete tentje te Amstelveen.

 

Ik bestelde een koffie verkeerd, toen er 5 meiden binnen kwamen en achter mij al bellend, app'nt, druk pratend neerploften. 'O wat was 't leven zwaar, 3 tussenuren en daarna gym. Ik schrijf wel een briefje dat ik buikpijn heb. Jezus wat een kloten dag, het is pas maandag, shit mijn telefoon knalt weer uit, kloten bereik... Ik ben toe aan een wijntje'.

Op dat moment draaide ik mij even om, om ff te gluren. Ik denk wijntje het is 13.00 uur. De een nog knapper dan de ander, in de mooiste outfits, alles op elkaar afgestemd: tas, jas en schoenen. Twee van die meiden hadden wel een raar soort van wenkbrauwen, maar dat schijnt erg hip te zijn tegenwoordig, werkelijk enorm getekende wenkbrauwen.

Ze bestelden 3 wijntjes, een cappuchino en een gin tonic. En honger hadden ze. 'Wat er aan fingerfood te krijgen was... oh doe maar 2 plateau's. Dat doet mij denken aan toen ik 16/17 jaar was en ik met mijn opoefiets bij een tussenuur door de Rijnstraat fietste en bij Febo een kroketje uit de muur trok. Dat was toen al heel wat, om vervolgens met mijn vrienden en vriendinnen snel door te fietsen om op tijd voor het volgende uur op school te zijn.

Een 'dood' stel

Recht vooruit kijkend zit op een verhoging aan een tafeltje een stel, waarvan je meteen ziet dat de relatie eigenlijk het hoogtepunt gepasseerd is. Als die er überhaupt geweest is. Zij kijkt stilletjes om zich heen.
Denkt wat doe ik hier eigenlijk en hij kijkt om de 2 minuten, zonder dat zij het doorheeft, op zijn telefoon, die hij op een slinkse wijze tussen zijn benen op de stoel heeft gelegd.

Als je goed kijkt zie je hem af en toe glimlachen. Zij morrelt wat in haar tas, maar met elkaar communiceren ze geen woord. Ze hebben allebei thee besteld. Zij geeft haar koekje aan hem, dat hij zwijgend aanneemt, uit de verpakking haalt en opeet.

En dan komt het. Ze pakt zijn theezakje, doet dat in haar tas en met haar theezakje dompelt ze deze in zijn en haar kopje. Interessant! Waarschijnlijk neemt zij dat 2e theezakje vanavond laat als zij niet kan slapen van ellende, beneden op de bank, terwijl hij dan boven in bed ligt.

Hij ziet dan de kans schoon om met zijn minnares te appen. Achter mij klinkt gegil, want de meisjes zitten op tinder dus de ene na de andere jongen komt op de mobiele telefoons voorbij 'Oh das niks, oh nee die ken ik, oh nee die is te lief'.

Twee vriendinnen

Naast mij zitten inmiddels 2 vriendinnen, de ene met mobiele telefoon naast haar bord, de andere met baby op schoot. 'Oh', zegt de dame met baby op schoot, 'ik ben zo moe, blij dat ik ff zit, iedere nacht 2x eruit en Willem blijft gewoon slapen. Ik had het mij zo anders voorgesteld'.

De dame met voor haar een steeds oplichtende en piepende telefoon zegt: 'Ik heb iemand ontmoet. Hij is wel bezet maar er is geen houden meer aan. Ik moet het je vertellen, iemand van mijn werk. Hij brengt mij in de Gloria'.

'Zo gek gisteren in bed, ik steeg gewoon uit mijzelf, zag mijzelf liggen, ik weet niet wat hij met mij doet maar het is, het is gewoon geweldig, wat hij met mij doet. Fleur echt, ik ben helemaal into him zeg maar of eigenlijk is hij into mij hahaha'.

Blik naar buiten

Ik neem een slokje van mijn koffie verkeerd, kijk naar buiten en zie een ouder echtpaar voorbijlopen hand in hand, kijken elkaar aan stoppen, geven elkaar een zoen. De oudere man helpt zijn vrouw een stoepje af. Hand in hand lopen ze verder. De dame wrijft over zijn rug. Geen mobiele telefoon te bekennen, alleen maar oog voor elkaar.

Achter mij belt een van de meisjes haar vader: 'Ja pap, met mij, nee ik heb tussenuur, ben helemaal kapot, ik kan echt niet naar gym pap. Voor dat ene uur en ik heb een mega probleem, mijn iphone knalt er steeds uit.
Stomme provider en ik moet een iphone 5 of 6, daar ben ik zo aan toe pap, want deze achterlijke iphone 4s is zo 2014. Pap hoor je mij, pap'?

Naast mij begint het baby'tje te huilen terwijl de mamma zegt: 'Oh spannend, wat jij meemaakt ik wil dat ook'. 'Ja', zegt de dame, 'het is zo spannend! Oh, wacht hij appt weer hij is online hi hi hi'.

Afrekenen

Ik reken af, kijk vooruit. De meneer van het theezakjesverhaal loopt met mobiele telefoon in de hand naar boven, naar de toiletten. Op de trap zie je hem al een nummer intikken. Ik sta op, pak mijn tas en kijk omhoog. De meneer doet de telefoon aan zijn oor en bij het weglopen hoor ik de mobiele telefoon afgaan van de dame die tegenover de dame met baby zit.

'Oh', hij belt hoor ik haar zeggen. Het zal toch niet denk ik. Ik loop door en laat de gillende meisjes achter mij en loop langs de eenzame vrouw aan het tafeltje met in haar handen het papiertje van het koekje dat ze weggegeven heeft. Ik loop naar buiten, heerlijk het stadshart in. 's Avonds in bed ligt naast mij mijn toekomstige man met ipad in zijn hand.

Ik klik naast mij mijn lichtje uit, kruip tegen hem aan. 'Mars doe je ipad eens weg en zorg ervoor dat ik zeg maar boven mijzelf uitstijg en mijzelf zie liggen.' 'Wat zeg je', zegt hij. 'Nee niks,' zeg ik. 'Laat maar.'

'Jij zegt soms rare dingen', zegt Marcel, terwijl hij een nieuw spelletje patiencekaarten aantikt op zijn ipad.
Lachend op zijn borst schuif ik met mijn vinger de rode dame onder de zwarte heer...

Gerelateerde artikelen

Column: Verrassingsfeestje!

Door:

Afgelopen zaterdag was Willibrord jarig. Het leukste is om hem te foppen en volledig op het verkeerde been te zetten. Ik moest dus flink aan de bak om hem te verrassen, met hulp van zijn kinderen.

Lees verder

FemNa40