Sinterklaas is weer voorbij

Maar ik heb er weer van genoten. De intocht is niet meer interessant voor mijn bijna allemaal volwassen kinderen, maar ik ga nog graag.

Of met een vriendin of zoals dit jaar samen met mijn jongere buurvrouw en haar zoontje.

Wat een heerlijke belevenis om dit kind zo op zijn eigen manier het hele gebeuren te zien verkennen. En uiteindelijk kon er zelfs een lachje af!

 

 

Ik geniet van dit prachtige feest. Waar we, nu we volwassen zijn, elkaar verrassen met geschenkjes. Maar het meest geniet ik van de gedichten die ik mag maken.

Want op één of andere manier denk ik altijd een hoop te moeten vertellen aan hen die mij lief zijn.

Bijvoorbeeld dat ik zo trots ben op mijn moeder omdat ze op haar 78e nog steeds wil ontwikkelen.
Samen drinken we elke woensdagochtend koffie. Dan gaat ze naar de markt en komt daarna een bakkie doen. We kletsen dan over van alles en nog wat en vaak komen we op positief denken. Want ze heeft de verandering gezien bij mij. 'Vroeger was je altijd een trouble-shooter zegt ze… maar nu… ! Het werkt, dat zie ik'.

Of mijn broer die een vriendin heeft die vele jaren jonger is als hij. En waar hij zo gelukkig mee is. Die kan ik dan een hart onder riem steken in woorden.

Wat heerlijk dat jullie samen kunnen groeien en wat een ander ervan vindt wie kan dat boeien! Een jonge blom voor een jong hart, dat geeft absoluut geen smart!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het heerlijk mijn liefde te laten stromen en dit bijzondere Nederlandse feest is er wat mij betreft uitermate geschikt voor!

Laat nooit een kans voorbijgaan een ander een compliment te geven!

Sowieso, als ik iemand tegenkom die straalt, zeg ik dat graag. Ook al ken ik die persoon niet persoonlijk,
dat maakt me niets uit. Of als ik vind dat iemand iets goed doet of kan. Ik probeer altijd uit te spreken als ik zoiets van of over iemand denk.

En het grappige is, als je zo door je leven wandelt, overkomt het jezelf ook. Hoe vaak mensen niet stralend naar me lachen of vriendelijk gedagzeggen, kinderen die bijna altijd reageren als ik langs loop. Wat je uitstraalt…komt terug!

Laatst liep ik met mijn oudste dochter en die zei: 'wat is iedereen toch vriendelijk vandaag'! Niet dat je het daar bij voorbaat voor doet, want dan gaat het niet werken. Gewoon omdat het voor jezelf zo goed voelt om het te doen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40