Wat is het nut van ziek zijn (3)

En wat heeft dat ziek zijn mij nu eigenlijk opgeleverd?

Dat ik jullie kan trakteren op mijn proza of je nu wilt of niet.

Dat ik weet wat ik anders kan gaan doen.

 


Dat het echt niet heel erg is om hulp te vragen en dat je niet alles maar alleen en zelf hoeft te doen.
Delegeren dus! En dat je soms in een situatie afhankelijk bent van anderen en dat betekent niet dat jij op dat moment faalt.

Eye openers…

Waarom wilde ik even time out van de buitenwereld... omdat ik mezelf weer aan het aanpassen was aan het idee dat anderen van mij hebben. Maar ik weet helemaal niet wat anderen van mij denken of vinden.

Wel mijn ‘eigen crowd’, daar weet ik wel van wat ze denken en vinden. En die doen er toe. Die vind ik belangrijk, die mening telt. En van de rest… tja… ik hoop dat ze positief over mij denken en vinden, maar dat zal niet iedereen doen. Niet?

Maar ik ben toch lief en een schattig krullebolletje? Dus waarom vinden ze mij niet aardig? Ik ben heel lief!
Dat denk ik dan weer gelijk. Mensen vonden mij altijd lief en schattig met m’n blonde krulletjes. Ik heb menige aai over m’n bol gehad.

Ga uit m’n aura mensen! Ik zit ook niet zomaar aan jou! Maar ik draai het eens om. Vind ik iedereen aardig en schattig en lief? NOPE! Bij lange na niet. Dus waarom zou dat in mijn geval wel zijn.

Niet realistisch mevrouw Foppen! Dus stoppen met die gedachte! Niet iedereen vind mij leuk, aardig enz. Als de mensen van wie ik houd en waar ik blij mee ben, ‘mijn liefjes’, mij maar wel aardig en leuk en af en toe ongelooflijk eigenwijs of betweterig vinden! Dan ben ik tevreden.

Wat een overpeinzingen zo’n griepje… Daarom is het Boek (Sleutel tot Zelf Bevrijding van C. Beerlandt) ook mijn bijbel. Want ik had daarbij een verstopte neus, die wordt apart genoemd. Eye opener 2.

En later was dat voorbij, toen zaten m’n holtes nog dicht. En dat heet Sinusitus (wist ik ook niet hoor, maar zo leer je ook nog iets) en dat is ook zo’n leuk verhaal. Heel herkenbaar, heel au.

Zo zijn we ondertussen 4 weken verder, nog steeds moe en zo’n rare echo in m’n hoofd aan 1 kant waar ook de holtes nog zeer doen, neus van binnen zwaar geïrriteerd vanwege te veel neusspray enz. enz. Tja.

Maar ik weet dat ik meer rust mag en kan nemen. Dat ik maar niet aan al die verwachtingen hoef te voldoen omdat het op dit moment gewoon nog even niet gaat. En ik weet dat ik echt vaker moet tekenen.

Ik word er out of my mind gelukkig van! Ik wist het heus wel hoor, maar ondertussen was ik zo bezig met zijn wie ik dacht dat ik moest zijn, dat ik zelf bijna niet meer tekende.

Dat doen we dus niet meer, elke dag een tekeningetje of verder met een project-tekeningetje in ieder geval.
En meer lezen, tijdschriften, boeken. Dagboek schrijven. Bezig zijn met gezonder eten, plantjes planten. Heksendingen. Dat is voor mij de truc.

Wat is voor jou de truc? Waar word jij vrolijk van? Doe dat! Je krijgt dan vanzelf een B(l)oeiend Leven!

estherfoppen.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40