Kanker domme pech?

Volgens onderzoekers van de Johns Hopkins University School of Medicine in Amerika komt kanker gewoon door toeval. Bijna alle kranten papegaaiden dat het kwam door botte pech.

De onderzoekers hebben namelijk een model gemaakt en daarmee berekend dat kanker zomaar uit het niets komt. Dit moet de patiënten geruststellen, dat het niet hun schuld is. Hoe zit dit nu precies?

 

De onderzoekers onderkennen wel dat leefstijl en voedingsgewoontes invloed hebben op enkele kankersoorten, maar dat het merendeel toch te wijten is aan pure pech. Ik zie dat zelf iets anders. We begrijpen minder dan 1% van het menselijk functioneren. We weten meer niet dan wel. Toch kunnen we best arrogant zijn door te doen alsof we het weten.

Een theoretisch model snapt de mogelijke gevaren van straling en vervuiling bijvoorbeeld niet. In de reguliere wereld heeft straling geen nadelige gevolgen voor het lichaam. Ik vertelde laatst mijn buurman over de mogelijke schadelijke gevolgen van WiFi-straling. Een dag later stond hij voor de deur te vertellen dat dit onzin was. Hij had namelijk Ziggo gebeld en de helpdeskmedewerker had gezegd dat die straling helemaal geen kwaad kan.

DNA kopie

De onderzoekers van het eerdergenoemde onderzoek stelden vast dat snel-delend weefsel eerder een vorm van kanker kan ontwikkelen omdat daar het DNA vaker gekopieerd wordt. Volgens de onderzoekers komt kanker door de hoeveelheid delingen van de cellen.

Alsof je met een kopieerapparaatje een cassette kopieert en er bij elke kopie er meer ruis komt, waardoor de kwaliteit van de opname achteruit holt. Gelukkig hebben we tal van enzymen die de kwaliteit van het DNA veilig stelt. Zou het kunnen dat te weinig antioxidanten of bouwstoffen voor enzymen het celdelingsproces nadelig beÏnvloedt?

Snlle toename van kanker

Aan het begin van de 20e eeuw kreeg 3% van de Amerikanen kanker, nu is dat bijna 50%. Je zou zeggen dat deze toename komt doordat we beter in staat zijn om kanker te diagnosticeren. Dat is helaas maar voor een klein deel waar.

In het jaar 2000 kregen in Nederland 70.000 mensen kanker. In 2013 waren dit er meer dan 100.000. Dat is een toename van bijna 50%! Ik denk niet dat deze stijging komt door een verbetering van de meetmethodes.

De onderzoekers hopen mensen met de uitslag van hun onderzoek te kalmeren, omdat het dus niet hun schuld is dat ze kanker hebben gekregen. Dat laatste zou wel kunnen kloppen, maar toch denk ik dat we als mensheid wel een verantwoordelijkheid te nemen hebben.

Het individu wordt namelijk niet alleen geconfronteerd met vervuiling, straling en bewerkte voeding, maar ook met een enorme hoeveelheid maatschappelijke stress. Deze zaken zijn niet aan te passen voor de persoon, maar hebben wel een enorm effect op de gezondheid.

Als er weer een torenhoge rekening op de deurmat ligt, dan zorgt dat al gauw voor negatieve hormonale veranderingen en een daaraan gekoppelde slechte nachtrust. Het tempo van onze wereld komt steeds hoger te liggen. Het gaat sneller dan we misschien emotioneel kunnen bijbenen.

De verantwoordelijkheid ligt dus niet alleen bij het individu maar ook bij de maatschappij en de grote bedrijven.

Emotioneel trauma

De onderzoekers hebben niet de emotionele kant van ziektes meegenomen in hun onderzoek.. De Duitse dokter Ryke Hamer ontdekte dat ziekte het gevolg kan zijn van een emotioneel trauma. Hij kreeg zelf kanker aan zijn teelbal na het verlies van zijn zoon.

In zijn praktijk zag hij dit verschijnsel bij meer vaders die hun kind waren verloren. Hamer had de gegevens van 20.000 kankergevallen en kon toen verbanden leggen.

Toxines

Toxines in onze omgeving dragen volgens de reguliere geneeskunde amper bij aan het ontstaan van kanker. Toch is het opmerkelijk te noemen dat borstkanker vaker links voorkomt dan rechts.. Een mogelijke oorzaak kan zijn dat de lymfestroom van de darmen in de bovenste holle ader, links bij de borst uitkomt.

Zou dat kunnen komen door de toxines? Slecht verteerde eiwitten vormen ook toxines in de darmen.
De meeste mensen hebben door stress een tekort aan maagzuur waardoor de eiwitten slecht verteren. Onverteerde eiwitten gaan rotten en produceren afvalstoffen die erg belastend zijn voor het lichaam.

Er komt ook veel meer dikke darmkanker voor dan dunne darmkanker. Zou dat kunnen zijn doordat de dikke darm een afvalcontainer vormt voor gifstoffen? Heel veel mensen ervaren een enorme verlichting na een hoge darmspoeling of klysma. De hersenmist verdwijnt en maakt plaats voor energie.

Ongezonde vetten

Brian Peskin, van het boek Het verzwegen verhaal over kanker, ontdekte dat kanker ook wel eens zou kunnen komen doordat we nu massaal de verkeerde en ongezonde vetten eten.. We hebben gezonde omega 3 en omega 6 vetten nodig om de cellen te laten ademhalen.

Helaas eten we veel te veel omega 6 vetten van extreem slechte kwaliteit. Geoxideerde vetten zijn vrije radicalen en kunnen ons DNA daardoor beschadigen. Dit is een factor waar de onderzoekers waarschijnlijk geen rekening mee hebben gehouden. Het leven is niet in modellen te stoppen.

De onderzoekers pleiten er nu voor dat we ons sneller laten screenen op kanker. Het probleem is alleen dat de radioactiviteit die bij zo’n onderzoek nodig is, op zich ook weer kanker kan veroorzaken. Je redt misschien een paar gevallen, maar je veroorzaakt er ook weer nieuwe mee.

Een gezonde groet,
Juglen Zwaan
aHealthylife..nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40