Wortelkanaalbehandelingen en achterblijvende infecties

Onderzoek heeft aangetoond dat 100% van wortelkanaalbehandelingen resulteren in een infectie die achterblijft na de behandeling als gevolg van de afdichting die niet perfect was en waarmee bacteriën konden binnendringen.

 

'Deze toxinen kunnen nier-, uterus-, zenuwstelsel en hartaandoeningen veroorzaken'. - Dr. Edward Arana, D.D.S

Wortelkanaalbehandelingen kunnen anaerobe bacteriën vasthouden die ziektes kunnen veroorzaken,
zoals appendicitis, diverticulitis en gingivitis (anaerobe bacteriën zijn bacteriën die kunnen leven zonder zuurstof).

De plaats van een wortelkanaal in de voortanden kan zich in thermografie als koude patroon laten zien onder de neus. Bacteriën en plaque in de mond kan zich aftekenen als een roodheid en zelfs withete plekken zoals op deze foto.

Aandacht voor mondzorg uit preventie voor borstkanker

Tandvleesontsteking en de daaruit voortvloeiende gifstoffen bedreigen meer dan alleen het hart. Wetenschappers vinden links naar ziektes als diabetes, nierziekte, osteoporose en zelfs naar bepaalde soorten kanker, waaronder borstkanker.

Wetenschappers vonden een verbinding tussen mondgezondheid en hartaandoeningen. Tandvleesaandoeningen worden veroorzaakt door plaque en bacteriën en de vrijgekomen toxinen circuleren rond in het lichaam, waaronder de bloedsomloop en gewrichten.

Aangezien er dichtheid in weefsel is en ruimte tussen het tandvlees en het gezicht, is dit een zeer goed voorbeeld van hoe het sympathische systeem de neurotransmitters patronen kan laten aftekenen over de anatomische locatie.

Met andere woorden: de warmte van een eventuele ontsteking in het tandvlees kan niet naar de oppervlakte van de huid uitstralen. Toch zien we met thermografie precies die patronen die overeenkomen met de ontsteking en bacteriën in het tandvlees.

Lees meer over mondzorg en borstkanker

  

Gerelateerde artikelen

FemNa40