Uit in Antwerpen

Wil je eens een dagje uit naar een leuke stad in één van onze buurlanden? Dan is Antwerpen een goede keus!

Antwerpen is een veelzijdige stad, waarbij je veel nieuwe dingen kunt ontdekken. Of je nu een nieuwkomer bent of dat je de stad al erg vaak bezocht hebt, Antwerpen is een stad, waar altijd wel iets nieuws te vinden is.

 

Ga je echt op een toeristische toer, dan wordt er vaak aangeraden om klassieke toeristische trekpleisters te bezoeken zoals het Rubenshuis en het Museum Plantin-Moretus. Ook het MAS is tegenwoordig een vaste prik geworden voor toeristen die een dagje Antwerpen doen. Naast deze musea zijn er ook minder bekende musea zoals het Muhka of het Fotomuseum welke zeker de moeite waard zijn.

Het MAS

Het MAS is een erg belangrijke toeristische attractie geworden en dat is zeker niet voor niets.
Het Museum Aan de Stroom heeft een erg opvallende architectuur en biedt bezoekers een brede collectie waarin Antwerpen centraal staat. Wil je het museum niet per se bezoeken, dan is een bezoekje aan het gebouw nog steeds de moeite waard! De entree tot het gebouw is gratis, waarbij je vanaf boven een prachtig uitzicht hebt over de haven en de stad.

Winkelen in Antwerpen

Hou je van shoppen? Ook voor shoppen is Antwerpen een stad bij uitstek. De bekende winkelstraat Meir is eigenlijk de meest bekende winkelstraat van Antwerpen. Deze straat heeft door zijn grote populariteit echter wel voornamelijk winkels van grote winkelketens. Wil je de wat meer uniekere winkels, dan vind je in Antwerpen vele boetiekjes. Vele bekende modeontwerpers van de Modeacademie hebben een boetiek in de stad.

Zoo van Antwerpen

Ga je met de kinderen op stap, dan is de Antwerpse Zoo ook een klassieke  bestemming. De Antwerpse dierentuin werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België en ook één van de oudste dierentuinen ter wereld. Er zijn zo’n 350 verschillende diersoorten te bewonderen.

Naast bovenstaande bestemmingen heeft Antwerpen nog zo ontzettend veel te bieden voor bezoekers. Wil je het meeste uit je dag halen, probeer jezelf dan voor te bereiden en je van tevoren goed in te lezen over de verschillende mogelijkheden en waar je bijvoorbeeld kunt parkeren in Antwerpen.

Heb je geen zin in een strakke planning, dan kun je in Antwerpen ook een heerlijk spontaan dagje doorbrengen en afsluiten door een heerlijk etentje op één van de vele gezellige terrasjes.

Gerelateerde artikelen

FemNa40