Voorbereiding een must bij skiën

De meeste wintersporters zijn vaak goed voorbereid en dat is van essentieel belang zoals iedereen weet, maar… doet iedereen dat dan ook.

Het gaat met name om conditieopbouw, je techniek even bijspijkeren en uitgerust zijn voordat je in de auto stapt.

We staan er vaak niet bij stil, het is een soort koorts die mensen krijgen als het winter wordt.

 

Er zijn mensen die na hun werk gewoon de auto instappen en dan in één nacht doorrijden naar de plaats van bestemming, om vervolgens de skipassen te regelen en meteen op de latten te springen.

De kou, inspanning, concentratie en après ski een paar uur later en het niet goed opletten welke kleur een piste heeft - als gevolg van oververmoeidheid van de lange reistijd - kunnen voor de nodige problemen zorgen.
Dat gebeurt vaker dan je denkt, het kan iedereen gebeuren, niet alleen beginners.

Vooraf lessen nemen

Skivakanties zijn niet de goedkoopste vakanties. Wil je optimaal genieten, ga dan een paar lessen van tevoren nemen, bijvoorbeeld bij  SnowWorld in Zoetermeer, dan begint gelijk de voorpret al.

Ik geef je een link met een aantal gymnastiekoefeningen. Daar hoef je de deur niet voor uit. Begin daar een paar weken van tevoren mee.

Plaats van bestemming

Je doet er goed aan om een paar uurtjes na aankomst even tot rust te komen, goed te eten en dan relaxed de boer op om de zo geliefde pistes te gaan verkennen.

Veel plezier gewenst!

Bron

Gerelateerde artikelen

Kindvriendelijk wintersporten

Door:

Heb je al skiplannen, maar nog geen idee waar je naartoe wilt om te gaan skiën met je kinderen? Het is belangrijk om ergens heen te gaan waar de kinderen zich niet gaan vervelen en er genoeg mogelijkheden zijn.

Lees verder

FemNa40