Daten 50+... zo relaxt!

Daten als 50+-er biedt een heleboel voordelen boven al dat gedoe als je puber bent.

Een heleboel voordelen? Ik geloof zelfs dat het alleen maar voordelen heeft.

 

Kijk, ik heb besloten niet meer verliefd te worden. ‘Been there, done that’ en het is me eigenlijk nooit heel goed bevallen. Ik heb het gewoon afgeschaft. Dat zeg ik ook tegen mijn dates.

Dat ik dat niet meer ga doen. Dat ze verder de wereld met me kunnen veroveren als het klikt, maar dat ik niet meer verliefd ga worden.

Verliefdheid is een soort retardatie van mijn geest waar ik nooit gelukkig van word. Ik laat me inpalmen, vind de gekste dingen van de ander leuk en voordat ik het weet zit ik op slagbal of Tai Chi, haal ik het in mijn hoofd om te gaan kamperen...

Al moet ik ervoor gaan punniken, ik beweeg altijd met de man mee als ik verliefd ben. Bewoog mee… dat deed ik en doe ik niet meer.

Want, als de verliefdheid over is en de roze bril weer afgaat zijn al die dingen die je eerst niet erg vindt opeens gewoon weer irritant. Het geneuspeuter, de altijd vreselijke troep in huis, die idiote kledingstijl en de lange telefoongesprekken met zijn moeder terwijl ik er ben.

Behalve dan verstandsverbijstering heeft verliefdheid ook geen doel volgens mij. Die verstandsverbijstering is nodig om twee mensen door die eerste fase heen te helpen, zodat ze van elkaar gaan houden.

Kinderen willen maken en er dan voor kiezen om bij elkaar blijven, ondanks de irritaties, die dus pas zichtbaar en voelbaar worden na die verliefdheidsfase, maar ja, dan is het al te laat. Then you're trapped.

Op mijn leeftijd hoeft dat allemaal niet meer. Ik zoek niet iemand om samen een nestje mee te bouwen. Ik heb mijn eigen nestje. Kinderen maken gaat niet meer lukken. Reizen heb ik al gedaan.

Ik kan koken, een boormachine hanteren, doe de was, de tuin en breng zelf mijn auto weg voor de APK en ik ben gelukkig. Supergelukkig zelfs!

Dussss, ik kan in alle vrijheid van iemand houden. Just like that.

Swipe left, swipe right en opeens heb ik een uitnodiging van een errug leuke meneer voor een uitgebreide zelfgemaakte dis voor als ik na een lange, lange werkdag 'toch bij hem in de buurt' bij hem binnen mag vallen.

Roger this: als hij me ook nog leuk vindt nadat ik straks snurkend op zijn bank in slaap gevallen ben, dan weet ik dat HIJ verliefd is (haha).

Gerelateerde artikelen

FemNa40