Gekibbel in bed

Wisten jullie dat gekibbel in bed ons ongeveer
1½ uur slaap per week kost? 

Onderzoek heeft aangetoond dat een kwart van de stellen minstens drie keer in de week gedurende een half uur kibbelen in bed.

 

Het blijkt een serieus probleem te zijn en heeft als effect dat wij regelmatig slecht slapen, meer stress ervaren en een slechte weerstand krijgen.

We kibbelen het meest over niet stil liggen. Onze partners slapen onrustig en bewegen constant tijdens het slapen. Verder ergeren we ons aan winden laten, het licht te lang aanlaten, tv kijken in bed of huisdieren die zich op het bed nestelen.

Waar gaat het gekibbel verder nog over?
 

 • Dekens afpakken
  Je herkent het misschien. Je wordt wakker omdat je partner alle dekens heeft gestolen en doet verwoede pogingen om de dekens terug te krijgen, maar je partner ligt er volledig ingedraaid.
 • Snurken
  Heel vervelend om een partner te hebben die snurkt. Velen hebben hebben daar minstens een paar keer per week ruzie door.
 • Het is te warm in bed
  Met z’n tweeën in bed liggen betekent vaak ook dat het warmer is. 
 • Geen zin in seks
  De slaapkamer is voor veel mensen dé plaats om seks te hebben. Wanneer één van jullie meer zin in seks heeft dan de ander, kan dat tot irritaties leiden. Probeer goed met elkaar te praten over jullie behoeften.
 • Op de verkeerde helft liggen
  Je ligt net zo lekker te slapen als je partner ineens op jouw helft rolt. Het gevolg: jij valt bijna uit bed of hebt nog maar een klein beetje bewegingsruimte.
 • Koude voeten
  Heerlijk om je koude voeten op te warmen aan het warme lichaam van je partner, maar voor hem is dat toch niet zo fijn!
 • Andere bedtijden
  Ga jij vaak eerder slapen dan je partner of andersom? Grote kans dat jullie daar ruzie over hebben.
  Er kunnen namelijk irritaties ontstaan doordat jullie elkaar wakker maken.
   

Een goed advies is deze irritaties bespreekbaar te maken met onze partners, zodat we beiden aan een gezonde nachtrust toekomen. 

Gerelateerde artikelen

De Maagd-vrouw in bed

Door:

Een van haar gevleugelde uitspraken is: 'geen seks zonder liefde en romantiek'. Ze zal dus heel erg overtuigd moeten zijn voor ze tot de onvermijdelijke seks komt.

Lees verder

FemNa40