Ideale partner bestaat wél

Wat zijn de ingrediënten voor de ideale man of vrouw? Lexa.nl kwam erachter door een groot-schalig onderzoek uit te laten voeren.

Het onderzoek LoveGeist werd door onafhankelijk onderzoeksbureau TNS uitgevoerd onder 10,561 Europese singles, tussen 18 en 65 jaar oud.

 

In het onderzoek werd Nederlandse singles gevraagd naar kenmerken van de ideale partner. Wat blijkt?
De ideale man of vrouw bestaat uit een combinatie van Europese nationaliteiten.

Bedprestaties

De soepele dansmoves van de Spanjaarden vallen bij menigeen in de smaak (61%). Net zoals de gezonde leefstijl van de Zweden (23%), de financiële zekerheid van Duitsers (30%) en de humor van Britten (31%). Nederlandse mannen en vrouwen blijken het over vrijwel alle kwaliteiten van de ideale partner eens te zijn.

Het enige punt waar mannen en vrouwen over van mening verschillen is de bedprestaties. Vrouwen geven de voorkeur aan een Italiaanse lover, mannen liggen naast Italiaanse dames ook heel graag met een Spaanse schone tussen de lakens.

Opvallend is dat Noorse mannen en vrouwen bijna niet genoemd worden. ‘Dat kan betekenen dat Noren geen bijzondere kwaliteiten hebben óf dat er meer gedatet moet worden met onze buren uit het hoge noorden’, aldus Stefan van den Berg, algemeen directeur Lexa.nl.

Dramatische dansers

Alles bij elkaar opgeteld komen Italiaanse mannen én vrouwen het meest in de richting van de ideale partner. Zij kunnen het best koken (35%), verleiden (39%), zien er het aantrekkelijkst uit (40%) en zijn volgens vrouwen dus het best in bed.

Nederlanders waarderen andere Nederlanders met name om de ‘open minded’ houding (58%), trouw en eerlijkheid (55%), intelligentie (54%) en humor (53%). Maar de ideale man of vrouw zijn we nog niet. Er valt namelijk ook nog wel iets te verbeteren.

Volgens de Europese deelnemers van het onderzoek zijn Nederlandse lovers niet zo romantisch, middelmatige kokers en dramatische dansers…

Over Lexa.nl

Lexa.nl, opgericht in 2002, is de marktleider binnen de Nederlandse dating branche. De community van singles biedt members de beste en meeste kansen om dates te ontmoeten en is actief in 16 Europese landen. Lexa.nl is in 2013 uitgeroepen tot beste en meest betrouwbare datingsite van het jaar. 

Over LoveGeist

LoveGeist is een jaarlijks terugkerend Europees referentie-onderzoek naar singles en dating dat maandelijks wordt uitgebreid met nieuwe resultaten. In opdracht van Meetic, waar Lexa.nl onderdeel van is, deed TNS online onderzoek onder 10.561 single mannen en vrouwen in Nederland (1.502), Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en Noorwegen.

Het ging hierbij om mensen die op dat moment geen vaste relatie hadden, ongeacht hun burgerlijke staat. Gegevens werden gewogen om de samenstelling van singles in Nederland te weerspiegelen met betrekking tot leeftijd en geslacht.

Gerelateerde artikelen

FemNa40