Echte liefde is loslaten

Echte liefde is niet elkaar vasthouden, dat verstikt en verstoort de relatie, maar juist elkaar loslaten.

Door elkaar los te laten verbeter je de relatie met je partner en kun je van elkaar genieten. Het creëert een geheel nieuwe dimensie in je relatie.

Veel mensen struggelen hiermee naarmate de jaren die ze al bij elkaar zijn en uit elkaar gegroeid.

 

Krampachtig vasthouden aan de ander

Wanneer je verliefd bent en net in een nieuwe relatie bent gestapt, heb je vaak de neiging om je vast te klampen aan de ander. De hormonen gieren door je lijf, je wilt bij diegene zijn, je wilt die persoon voor jou alleen.

Naarmate jullie relatie vordert en de eerste shot van verliefdheid overwaait, wordt het echter steeds belangrijker dat jullie elkaar los durven te laten. Want ook binnen een hechte relatie is het goed als jullie allebei een ‘eigen’ leven hebben.

Dat houdt natuurlijk niet in dat jij of je partner met een ander naar bed gaat. Het houdt in dat jullie elkaar de vrijheid geven om helemaal jezelf te zijn. Om jezelf te ontwikkelen, je dromen na te jagen en de dingen te doen die jij leuk en belangrijk vindt.

Loslaten is een vorm van vertrouwen

Jezelf vastklampen aan je partner is egoïstisch. Het lijkt een vorm van onvoorwaardelijke liefde, maar eigenlijk wil je de ander onder controle houden omdat je je onzeker voelt. Je bent bijvoorbeeld onzeker om alleen in het leven te staan of onzeker om de ander kwijt te raken.

Wanneer deze onzekerheid zich uit in een relationele wurggreep, kan dit je relatie ernstig beschadigen.
Vooral mannen kunnen slecht leven met het gevoel dat zij niet vrij worden gelaten. Het creëert een gevoel van wantrouwen. Een man wil vrij zijn en vertrouwd worden.

Zoals je weet is vertrouwen één van de belangrijkste ingrediënten van een gezonde relatie. Door je partner weinig vrijheid te gunnen, lijkt het alsof je hem of haar niet vertrouwt. Een bekend excuus is: 'Ik vertrouw hem/haar wel, maar ik vertrouw die andere vrouwen/mannen niet'! Wat je hiermee eigenlijk zegt, is dat je je partner niet vertrouwt.

Besef dat het ‘claimen’ van je partner, door controle te willen hebben of de ander weinig vrijheid te gunnen,
een vorm van egoïsme is van jouw kant. Ga daarom bij jezelf na waar je bang voor bent en vraag je af of deze angst realistisch is. Wees hier eerlijk over tegen je partner en praat het uit.

Vanuit daar kun je leren om je partner langzaam los te laten. Liefde vanuit een wurggreep is op de lange termijn namelijk altijd destructief.

Op zoek naar echte liefde

Echte liefde kent geen angst. Liefde is een positieve energie, het draait om plezier, verbondenheid, intimiteit, een diep gevoel van vertrouwen en elkaar het allerbeste gunnen.

Negatieve energie binnen de relatie, zoals egoïsme, jaloezie, afgunst, wantrouwen etc., staat in de weg van echte liefde. Wanneer je van elkaar houdt vanuit een gevoel van pure liefde kun je elkaar loslaten en toch dichter bij elkaar komen.

Zoals je weet is ieder mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. En mensen kunnen gelukkig zijn als ze ruimte krijgen om zich te ontplooien, vrij te communiceren en steun krijgen van anderen. Mensen die gelukkig zijn en lekker in hun vel zitten, hebben de wereld bovendien het meeste te bieden.

Gun je partner de vrijheid die hij of zij nodig heeft om gelukkig te zijn. Beweeg jezelf richting pure liefde
en praat met je partner over de onzekerheden die ervoor zorgen dat je hem of haar niet los kunt laten.

Werken aan een robuuste relatie

Een robuuste relatie is een intieme verbinding tussen twee mensen die tegen een stootje kan. Door lucht, vrijheid, vertrouwen en pure liefde tussen jullie te creëren, ontstaat er ruimte om gelukkig te zijn.

Twee gelukkige mensen die worden verbonden door pure liefde zijn onafscheidelijk van elkaar. Zo’n verbinding kan tegen een stootje. Besef nogmaals dat echte liefde niet draait om vasthouden, maar om loslaten.

Sochicken.nl

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40