Seks houdt je gezond!

Seks hebben hoort net zo bij het leven als eten en drinken. 

Het blijkt alleen dat we tegenwoordig eerder naar de sportschool gaan dan dat we lekker in bed kruipen om eens te vrijen. En dat terwijl seks enorm goed is voor je lichaam! 

Onderstaand een aantal redenen waarom je het zeker niet moet laten.

 

Goede redenen om seks te hebben
 

Seks houdt je gewicht op peil
Met een goede vrijpartij verbrand je zomaar 200 calorieën. Je krijgt meer conditie, sterkere spieren en je wordt veel flexibeler.

Seks verlicht pijn
Seks kan een pijnstillende werking hebben. Hoofdpijn, rugpijn en menstruatiekrampen kunnen er door verminderen of zelfs verdwijnen. De reden hiervan is dat tijdens de vrijpartij de 'pijngrens' enorm wordt verhoogd.

Seks helpt stress verlagen
Door regelmatig seks te hebben voel je je minder gespannen. Of je nu seks hebt met z'n tweeën of dat je dat alleen hebt, door de vrijkomende hormonen krijg je gevoelens van warmte en ontspanning.

Seks versterkt je immuunsysteem
Wanneer je seksueel actief bent, heb je minder vaak kans om ziek te worden. Seks versterkt het natuurlijke immuunsysteem waardoor je lichaam virussen en andere vervelende zaken makkelijker afweert.

Seks is goed voor je hart!
Lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat je hart en bloedvaten lekker doorspoelen. Ook het cholesterolgehalte verlaagt waardoor je dus minder kans hebt op een hartaanval.

Seks helpt je beter te slapen
Vrijen of masturberen voor het slapen gaan, maakt dat je in een heerlijke roes belandt door de vrijkomende hormonen na een orgasme. Behalve oxytocine komt ook het gelukshormoon endorfine vrij. 
Deze hormonen samen maken dat je je lekker voelt en beter kunt slapen.

Seks houdt je jong, vitaal en blij
Met een actief seksleven ga je je jonger voelen en dit straal je dan ook uit waardoor het andere mensen ook opvalt. Er komen talloze stofjes vrij tijdens de seks dus voel je je na het orgasme direct een heel stuk beter en vrolijker!

Uit onderzoek van de Amerikaans-Schotse neuropsycholoog David Weeks blijkt dat vrouwen bij lichamelijk contact, vlak voor een stressvolle situatie, minder stresshormonen (cortisol) aanmaken en een lagere hartslag hebben.

Ook dat zou voortijdige veroudering kunnen helpen tegengaan, want chronisch verhoogde cortisolspiegels verergeren de veroudering van je huid.

Seks houdt je vagina gezond
Wanneer je een regelmatig seksleven hebt, zul je niet zo gauw last krijgen van vaginale problemen na de overgang want veel vrijen houdt je vaginaal gezond. Seks is de allerbeste bescherming tegen vaginale droogheid. Het is goed voor de conditie van het vaginale slijmvlies: dat blijft beter doorbloed en stevig.

Dus dames, gewoon 1x sportschool wisselen voor een paar uurtjes seks! Dan hoef je de deur ook niet uit met opkomend slecht weer!

Gerelateerde artikelen

FemNa40