Het recept voor de ideale vrijpartij

Als het op seks aankomt, hebben wij onze eigen voorkeuren.

Wat opwindend is voor de een, is een afknapper voor de ander.

Toch hebben heel wat mensen een aantal vaste ingrediënten in hun recept voor de ideale vrijpartij.

 


Als we richting lente gaan, komen ook de lentekriebels; ons libido wordt dan opnieuw aangewakkerd. Dit is het moment om even te polsen naar de ingrediënten van de perfecte vrijpartij.

Uit een rondvraag over de slaapkamerrituelen van honderden Britten kwam dit recept naar voren:

Hoe vaak: 1 keer per week.

Tijdstip: niet tussen 07.00-08.00 uur 's morgens, wel tussen 22.00-23.00 uur 's avonds, vlak voor het slapengaan. Zaterdagavond is ook zeer geliefd.

Duur: gemiddeld 23 minuten.

Locatie: lekker in het eigen bed (11 procent kiest de badkamer).

Actie: 60 procent voorspel, 40 procent penetratie.

Favoriete positie: vrouwen boven.

Met onze hectische werkschema's en/of druk gezinsleven komt een levendig seksleven lang niet altijd op de eerste plaats. Klinkt bovenstaand recept jou vertrouwd in de oren?

Met de komst van de lente

Met de lente komt ook een vreemde aandoening op: veel mensen voelen zich dan lichamelijk en psychologisch beter in vergelijking met dat dipje van de wintermaanden. Is deze zogenaamde lentekoorts een biologisch fenomeen of is het dat we ons beter voelen tijdens de lente?

Oorzaak

Hoewel de oorzaak van lentekoorts nog onduidelijk is, zijn wetenschappers het er over eens dat hormonen waarschijnlijk de drijfveer zijn. Verschillende prikkels zorgen voor de aanmaak van hormonen op verschillende manieren.

Sport

Wanneer het weer verbetert, gaan de meesten meer sporten. Doordat je vaker buiten komt, word je blootgesteld aan daglicht waardoor je humeur snel zal verbeteren.

Dit kan komen door een verhoogde aanmaak van endorfine, wat een feel-good hormoon is, de stijging van vitamine D en een verbeterde bloedcirculatie. Wetenschappers zeggen al vaker dat sporten een efficiënt antidepressivum is.

Licht

Als de seizoenen veranderen, reageert ons brein op de verhoogde hoeveelheid daglicht. De biologische klok in onze hersenen staat in voor de aanmaak van melatonine, dat is ook gekend als het slaaphormoon.

Naarmate het licht toeneemt tijdens de lente produceert het lichaam minder melatonine. Hierdoor verbetert je humeur, heb je minder nood aan slaap en krijg je meer zin in seks. Dit is de theorie achter lentekoorts die de meeste aanhang krijgt.

Prikkels

Mannen en vrouwen zijn zoals iedereen weet anders en deze verschillen zitten vaak in het brein. De mannelijke hersenen reageren voornamelijk op visuele prikkels. Ze zoeken altijd, onbewust of niet, naar vruchtbare vrouwen.

Mannen kijken dus altijd eerst en denken dan pas na. In de lente dragen dames minder kledij en tonen ze meer van hun lichaam, waardoor de mannelijke opwinding stijgt.

Laat de lente maar snel komen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40