Stress? Kijk dan geen tv

Heb je last van stress? Televisiekijken is dan geen aanrader.

Probeer dit zoveel mogelijk televisiekijken te vermijden. Normaliter lijkt het ontspanning te geven en een bron van vermaak te zijn.

Het effect blijkt averechts te zijn wanneer we al last hebben van stress. Het roept vaak gevoelens van schuld op, die het positieve effect verdringen.

 

We hebben een drukke dag achter de rug, we hebben ons druk gemaakt over allerlei zaken en we willen vervolgens even ontspannen. Gebleken is dat veel mensen zich vervolgens schuldig voelen als ze de televisie aanzetten of gaan surfen op het internet. Ze voelen zich er soms ongemakkelijk bij of ze voelen zich schuldig, omdat ze eigenlijk wel iets beters te doen hebben.

Dat resulteert erin dat ze zich na afloop nog steeds niet voldoende vitaal voelen. Het gewenste ontspannende effect treedt slechts in beperkte mate op of wordt geheel teniet gedaan door het schuldgevoel.

Laat je ook niet verleiden om het bord eten mee te nemen naar de televisie. Neem juist de tijd om rustig en ontspannen te eten en er bewust van te genieten. Maak vervolgens een wandeling of lees een boek, in plaats van de televisie aan te zetten.

Lijfengezondheid

Foto voorpagina

Gerelateerde artikelen

FemNa40