A very ‘Zen’ New Year

Hoe leuk is het om Kerst en Oud en Nieuw door te brengen in de tropen en nog wel in goed gezelschap ook?

 

'Mail  for you Mr Jack'. Na het overheerlijke diner kwam Rio de butler geruisloos op zijn blote voeten de glanzende houten veranda opgelopen en overhandigde de prins een feestelijk uitziende brief. Jack las hem even door en zei: 'Lieve Luusje heb je zin om morgen Oud en Nieuw te vieren op het Zen Resort hier 10 minuten vandaan?'

We zijn namelijk uitgenodigd door de eigenaar Mahendra Shah en zijn Nederlandse vriendin Mieky om aan hun VIP tafel plaats te nemen. Mahendrah had ik leren kennen als een heel interessante, intelligente man en Mieky, een 'te gek wijf' en kunstenares, die - nadat ze haar huis in Nederland had verkocht - op het paradijselijke Bali is gaan wonen in een prachtige villa aan zee en waar zij o.a. schilderworkshops geeft.

'Wat een eer, ja heel graag,' zei ik tegen Jack, ondertussen zoals het een echte vrouw betaamt koortsachtig bedenkend wat ik nú weer aan moest trekken. Hoge hakken vielen namelijk al af, want mijn voeten waren door de warmte plotsklaps twee maten groter geworden en flipflops onder een galajurk, dat staat niet.

Na het kopje koffie vergezeld van een heerlijke Armagnac, vertrok ik ietsiepietsie tipsy naar mijn slaapkamer en vervolgens naar dromenland. Met een schok word ik de volgende ochtend wakker. Waar ben ik.en wat was er ook al weer? Oh ja. Bali Zen Oudjaarsavond, kleding en zo.

Wat trek ik aan?

Snel loop ik naar mijn garderobekamer en inspecteer de inhoud. Gelukkig, een zwart jurkje, bovenkant met pailletten en nog rekbaar ook, heerlijk in die warmte waarvan je altijd minimaal twee maten opzwelt, 
zwarte sandalen met een sleehak. Kasjmir pashmina erbij voor als het misschien tikkeltje fris wordt.
Pailletten avondtasje, helemaal goed.

Opgelucht loop ik naar boven waar het ontbijt al klaarstaat op mijn favoriete plekje, het loungeterras met het kabbelende beekje, ik heb vandaag gekozen voor een gezonde superfood smoothy. Terwijl ik geniet van de bijna onwerkelijke pracht van de natuur en het gezang van de tropische vogels drink ik hem genietend op. 

Massage

En net als ik bedenk dat het niet beter kan worden, komt Jack fris gedoucht naar buiten gelopen.
'Goodmorning schoonheid,' zegt hij complimenteus als altijd. 'Als je klaar bent met dit gezonde ontbijtje staat Parwatti voor je klaar in de Bale bij het zwembad voor een heerlijke massage.' Zucht, het leven is goed in het paradijs dat Royal Residence Rangdu heet.

Ik loop naar buiten en naast het zwembad dat als altijd uitnodigend blauw en koel glinstert in de zon, staat de elegante, lieve Parwatti al op mij te wachten. 'Goodmorning Mrs. Lucia, are you ready for a relaxing massage,' vraagt ze. Ze gaat mij voor naar de massagetafel.

Ik doe mijn pareo af en fietfiewwwwwww iemand fluit. Jack? Verschrikt bedek ik mij met een handdoek,
althans ik doe een mislukte poging, maar  nee, het was een tropische vogel. Ik vlij mij neer op de massagetafel en al snel voel ik de zachte strelende en kundige handen mij met geurende olie masseren. Een rustgevend muziekje, tropische warmte en de vogels die af en toe fluiten.

Zo moet Eva zich gevoeld hebben in het paradijs en daar waren nog niet eens masseuses, alleen maar Adam, kun je nagaan. Na nog de rest van de dag te hebben genoten van de rust vertrekken we in de koele auto. 
Het Zen resort doet zijn naam eer aan, zodra je het terrein oprijdt, omarmt de rustgevende sfeer je met liefde.

We gaan op zoek naar onze gastheer en -vrouw en vinden hen op de mooiste plek van het resort, een private dining table bij het zwembad met een spectaculair uitzicht over het dal, de zee en de ondergaande zon.
De champagne staat al klaar in een koeler met vier kristallen glazen op een blad.

'Welcome my friends,' zegt Mahendra, hij straalt een mengeling uit van rust, wijsheid en kracht die voorbehouden lijkt te zijn aan mannen van gegoede Indiase komaf. Mieky trippelt naast hem, superslank op onmogelijk hoge hakken.

'Lieverds welkom, kijken jullie even goed naar mijn schoenen, ik weet namelijk niet precies hoelang ik ze aan zal hebben,' zegt ze lachend. 'Ze zijn beeldig roep ik, wat knap dat je daar op kunt lopen!'

'Ach sweety, als ik het zat ben, trek ik ze gewoon uit, geeft helemaal niets hier.' En dat klopt, niets moet en alles mag op dit eiland waar het leven goed is.

Het diner

De zon verdwijnt langzaam in de kalme zee de krekels zingen hun laatste lied van dit jaar, we drinken champagne, babbelen wat en nadat het donker is geworden en het hele resort feeëriek verlicht, lopen we naar de grote open overdekte ruimte waar het diner zal plaatsvinden.

Wij mogen plaatsnemen aan het hoofd van de tafel naast onze gastheer en vrouw. Op het spierwitte damast liggen vrolijke toetertjes klaar om straks als het middernacht is het nieuwe jaar met luid kabaal te verwelkomen en de eventuele boze geesten weg te jagen.

Het diner, gemaakt door de ayurvedische chef, is werkelijk subliem en ieder gerecht weer een schilderijtje. Tijdens het diner worden er typische Balinese dansen uitgevoerd, vaak beginnen de meisjes als kleuter al met deze lessen hoorde ik, wat een gratie en souplesse.

En dan.het aftellen. We verplaatsen ons naar buiten, het is volle maan, glazen worden uitgedeeld, champagne ingeschonken. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 HAPPY NEW YEAR!

Vuurwerk knalt en gaat een schoonheidswedstrijd aan met de duizenden sterren aan de inktzwarte tropische hemel. Zoals gebruikelijk op oudejaarsavond zoent iedereen iedereen en daarna wordt er gedanst.

Alle kinderen van de dansgroep komen de dansvloer op en blijken heel goed in een soort 'bollywood' gangnamstyle te kunnen dansen. Vermoeid en verhit vertrekken we midden in de nacht, terug naar Rangdu. Vervuld van allerlei gedachten stap ik wat later mijn zachte bed in.

Hoe zou komend jaar eruit zien? Het bleek een jaar te worden met weinig pieken en veel dalen. Lessen die geleerd moesten worden en nu op naar 2015. Ik ben van plan er 'THE BEST YEAR EVER' van te maken!

Ik wens iedereen een sprankelende liefdevolle avond en een geweldig 2015!

Heel veel liefs van Luusje

Gerelateerde artikelen

FemNa40