Headspace… dé meditatie-app

Treat your head right. Tijdens het herstellen van mijn burn-out kwam ik in aanraking met mindfulness.

Was in het begin totáál niet mijn ding,
maar inmiddels mediteer ik me helemaal suf en vind ik het echt dikke prima!

Het helpt me om te kunnen ‘zijn’, zonder te hoeven presteren.

 

Om even ‘in te checken’ bij mezelf. Dat lukt de ene dag natuurlijk wat beter dan de andere, maar als ik het afgelopen jaar íets geleerd heb, is het wel dat de kleine stapjes óók tellen.

Dus. Wat hebben we hier? Headspace, een meditatie-app van Andy Puddicombe. Ehm, wie? Wacht, ik citeer even The New York Times voor je: 'Andy Puddicombe is doing for meditation what Jamie Oliver has done for food'.

Prima. (Ted Talk? Natuurlijk! Hier.) Voor mij is Andy vooral het mannetje met de fijne stem dat in mijn telefoon woont en me ‘s ochtends door mijn meditaties gidst. Headspace is 'a gym membership for the mind' met een lekker laag zweverigheids-gehalte.

De app is modern vormgegeven en enorm gebruiksvriendelijk, met goede graphics, zachte kleuren en een simpel menu. De eerste tien sessies zijn gratis. Door middel van heldere animaties en audio-lesjes van 10 minuten leer je hierin de basics.

Mijn ervaring? Veel méér dan alleen een kennismaking en je hebt er meteen wat aan. Again: iets met kleine stapjes.

 

 

Wil je meer?

Dat kan. Maar dan is het wel meteen serious shit. Ze hebben namelijk niet van die in-app aankopen, maar een abonnement. Is niet heel goedkoop (vind ik), maar wel maandelijks opzegbaar.

Voor 12 euro per maand krijg je toegang tot meer dan driehonderd uur aan meditatiemeuk.
‘Foundation Courses’ met een gerichte opbouw. Of fijne thematische lessen die op toegankelijke wijze voor iedereen herkenbare onderwerpen zoals stress, slaap, acceptatie, waardering, dankbaarheid, creativiteit,
focus en balans behandelen.

Daarnaast is er een SOS-functie en zijn er de singles; losse sessies waarbij je leert om mindfulness in het dagelijks leven toe te passen. Voor tijdens het wandelen, koken, hardlopen of naar bed gaan, bijvoorbeeld.
Heel fijn. Bye bye lotushouding, hello helemaal-van-nu.

Of je hier nu sceptisch of nieuwsgierig van wordt, alleen maar kennis wil maken met een prima vorm van begeleid mediteren of al mega-mindfulness-pro bent: Headspace brengt behalve nuttige inzichten vooral dat fijne beetje éxtra tijd en ruimte voor jezelf.

Dus haal diep adem en download ‘m hier.

Gerelateerde artikelen

De balans opmaken

Door:

Een mens voelt zich beter met Regelmaat, reinheid en rust op zijn tijd. Afgelopen zomervakantie heb je de balans kunnen opmaken. Heerlijk kunnen genieten van niks doen.

Lees verder

FemNa40