Waar je aandacht aan geeft dat groeit

Ik ben zelf al jaren bezig met zelfonderzoek.

In mijn zoektocht ben ik erachter gekomen dat de kwaliteit van je leven afhangt van de manier waarop je denkt.

In het begin begreep ik dat niet zo. Dus heb ik moeten ervaren dat dat in de praktijk daadwerkelijk zo werkt.

 

Ik heb me verdiept in de Wet van Aantrekking (LOA). Ik heb boeken als The Secret gelezen en heb nog vele trainingen en seminars gevolgd. Ook ben ik gecoacht door diverse coaches.

Inmiddels heb ik een aantal grote ‘mind-shifts’ kunnen maken waardoor ik heb kunnen ervaren dat mijn leven enorm verbeterd is nu ik anders denk.

Mijn kennis en ervaring deel ik nu met jou. Het gaat er namelijk niet om wat waar is, maar wat jij denkt dat waar is. Door je opvoeding, de maatschappij, je religie en andere invloeden ben je bepaalde dingen gaan geloven.

Je bent bijvoorbeeld gaan geloven dat je alleen succesvol kunt worden als je hard werkt. Of je bent gaan denken dat je alleen geld kunt verdienen als je een baan hebt. Of je bent gaan denken dat het hebben van een relatie alleen maar pijn en verdriet met zich meebrengt.

Dat zijn waarheden die gebaseerd zijn op wat je hebt geleerd en wat je hebt ervaren in het leven.
Want waarschijnlijk hebben jouw ouders, opvoeders of andere mensen die dichtbij je stonden toen je opgroeide, gezegd dat je hard moet werken om iets te bereiken.

Of je hebt om je heen kunnen zien dat mensen in huwelijken of relaties ongelukkig waren, gekwetst werden en dat er alleen maar pijn was. Daardoor is dat op dat moment jouw realiteit geworden.

Het is goed om te beseffen dat wat jij denkt geen algemene waarheden zijn, maar dat het jouw waarheden zijn. Om positieve resultaten te krijgen in je leven is het noodzakelijk dat je iets anders gaat geloven.

Want natuurlijk zijn er ook hele gelukkige huwelijken en relaties. En zijn er ook mensen die haast niets hoeven te doen en toch rijk zijn. Er zijn zelfs baby’s die geboren worden en meteen miljonair zijn. Dus dat je altijd hard moet werken om veel geld te verdienen, is niet altijd waar.

Belangrijk om te weten is dat waar je je aandacht op vestigt, jouw uitkomst wordt. Dus als jij je aandacht richt op dat relaties alleen pijn en verdriet brengen, dan zul je dat ook steeds meemaken.

Als je gelooft dat je heel hard moet werken om iets te bereiken in het leven, dan zul je dat ook zo ervaren.
Je richt immers je aandacht op datgene wat je gelooft en dat wordt dan steeds groter en sterker.
Dat wordt jouw realiteit!

Om het bovenstaande verder te illustreren, heb ik hieronder een verhaaltje voor je toegevoegd:

Een oude Cherokee indiaan geeft zijn kleinzoon onderricht over het leven. 'Binnen in mij is een gevecht gaande', zegt hij tegen de jongen. 'Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht - hij bestaat uit woede, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, verwaandheid, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego.

De andere wolf is goed - hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, medegevoel, vrijgevigheid, waarheid, compassie en geloof. Binnen in jou woedt dezelfde strijd  en datzelfde geldt voor ieder mens'. De kleinzoon denkt daar enkele ogenblikken over na en vraagt dan aan zijn grootvader: 'Welke wolf zal het gevecht winnen'? De oude Cherokees glimlacht en antwoordt eenvoudig: 'Degene die je voedt'.

Gerelateerde artikelen

FemNa40