Balans opmaken voor aartsengel Jeremiël

Aartsengel Jeremiël behoort tot de aartsengelen.

Hij is te herkennen aan een diep paarse kleur en zijn naam betekent genade van God.

 


Een meer bekendere taak van aartsengel Jeremiël is het terugblikken op situaties in je leven. Dit geldt ook voor relaties waarin jij je nu bevindt. Jeremiël fungeert als liefdevolle mentor en leraar om jezelf en anderen te zien met liefde en compassie.

Het terugblikken op je leven gebeurt ook als zielen overgaan, na overlijden. Maar daarop hoef je niet te wachten. Terugblikken bij leven kan bijzonder waardevol zijn wanneer je aanpassingen wilt maken in hoe je wenst te leven. Het einde van een jaar is bij uitstek geschikt om een keer de balans op te maken.

Werken met aartsengel Jeremiël

Hieronder enkele suggesties om met aartsengel Jeremiël te werken om terug te blikken op situaties in je leven en/of relaties.

 • Vraag aartsengel Jeremiël om tijdens je meditatie te verschijnen en je te helpen met een terugblik op een situatie uit je leven.
   
 • Een andere manier is om de aartsengel om deze hulp te vragen terwijl je het vrijwel direct loslaat en doorgaat met je leven. De antwoorden of beelden van Jeremiël komen dan waarschijnlijk in de komende periode of nacht(en) tot je.
   
 • Nog een manier is om de aartsengel uit te nodigen je te helpen terwijl je met pen en papier klaar zit om de balans op te maken.


Aartsengel Jeremiël kan je een overzicht tonen van de lessen die je in je leven tot nu hebt geleerd. Hij kan je laten zien waar je natuurlijke voorkeuren en interesses liggen. Deze voorkeuren zijn richtingaanwijzers voor je zielendoel(en). Vertrouw op de informatie die tot je komt.

Rituelen

Wanneer je de behoefte voelt om meer te doen met de verkregen informatie. Dan kun je ervoor kiezen om rituele handelingen uit te voeren om ook daadwerkelijk stappen te zetten in het positief veranderen van jouw leven.

Rituelen bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij wat je echt raakt en wat voor jou het leven zinvol maakt. Dit kan bijzonder heilzaam zijn en helpen met focus en manifestatie van je (harte) wensen.

Zelf vind ik het einde van het jaar altijd erg geschikt om naar binnen te keren en om de (innerlijke) balans op te maken. De energie in de natuur doet feitelijk hetzelfde.

Midwinter is de tijd om te beginnen met reinigen, om het komende jaar een schone, vruchtbare bodem te geven. Hieronder enkele suggesties voor simpele rituele handelingen die je kunt doen.

Voorafgaand aan elk ritueel of energiewerk dat je doet, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je tijd neemt om ook echt bewust te doen.

Misschien wil je even voorafgaand mediteren of gebruik je andere technieken om in het hier en nu te komen en om goed te aarden. Het voegt toe om je favoriete aartsengelen of andere godheden uit te nodigen voor bescherming en leiding tijdens je energiewerk.

Neem 3 vellen papier en maak je persoonlijke balans op

Je kunt daarbij de aartsengel Jeremiël uitnodigen zoals hierboven beschreven. Op de drie vellen zet je bovenaan:

 • Vel 1. Wat je los wilt laten (gedrag, mensen, situaties, relaties).
 • Vel 2. Waar je dankbaar voor bent.
 • Vel 3. Wat jouw wensen/doelen zijn (voor het komende jaar).
   

Wanneer je voldoende tijd hebt genomen voor het opmaken van je innerlijke balans dan kun je er de volgende rituele handelingen aan toevoegen.

Enkele suggesties voor vel 1 'zaken die je los wilt laten'

 • Mijn voorkeur gaat ernaar uit om deze lijst met hetgeen je los wilt laten te verbranden. Vuur is een krachtig en transformerend en zet je handeling veel kracht bij. Zeker onder leiding van de aartsengelen of de godin.
   
 • Je kunt het loslaten op een plek in de natuur of het begraven in de tuin. Allemaal met de intentie het los te laten. Doe wat voor jou goed voelt.


Let er wel op dat je anderen of de natuur geen schade toebrengt, want dat kan niet de bedoeling zijn! Met de tweede lijst waarop staat waarvoor je dankbaar bent, kun je het volgende doen:

 • Je kunt je hardop uitspreken waarvoor je dankbaar bent om er zo woorden aan te geven. Dankbaarheid is een goede houding en brengt meer in je leven om dankbaar voor te zijn.
   
 • Je kunt er ook een 'dankbaarheidpot' van maken die je gedurende het jaar aanvult met alles waar je dankbaar voor bent. Ook erg leuk! Wanneer je een minder leuke dag/periode ervaart dan is niets leuker om deze pot om te keren zodat jij je zegeningen kunt gaan tellen.
   

Dan je doelenlijst (vel 3). Als je doelen (voor het komende jaar) voldoende helder zijn dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld:

 • Er een visionboard van te maken.
  Mijn persoonlijke ervaring daarmee is dat daar magie vanuit gaat. Sommige wensen/gestelde doelen manifesteren zich vanzelf, terwijl ik aan de andere doelen van het visionboard werk met mijn engelenteam. Dat heb ik al zo vaak ervaren.
   
 • Je kunt deze lijst ook ophangen (bijvoorbeeld op de spiegel in de badkamer) of deze ergens bewaren,
  zodat je er later weer eens naar kunt kijken om te zien waar je staat en wat er al gemanifesteerd is.


Ik wens je heel veel succes en wijsheid met het opmaken van jouw balans, zodat je het nieuwe jaar met een schoon hart begint!

Hartegroetjes,
Linda Goodings - De Aarde Engel

Gerelateerde artikelen

FemNa40