De Macht van het ego

Overal op aarde zie je vrouwen in opstand komen tegen machtige ego’s, die ons al eeuwenlang proberen te onderdrukken.

 

De recentelijke verkrachtingen in o.a. India kregen gelukkig veel aandacht en staan hopelijk symbool om andere vrouw-onderdrukkende culturen zachtjes in beweging te krijgen en zo de daarbij behorende diep ingesleten patronen, steeds weer opnieuw tegen het licht te houden. Hierbij is internet dan natuurlijk weer een fantastisch hulpmiddel. De hele wereld kijkt mee.

Hoe kunnen wij hieraan bijdragen?

Door het Licht van helder bewustzijn door te geven aan de volgende generatie kunnen wij dit proces bespoedigen. Als wij niets doen zal de aarde niet vanzelf in een hogere trilling terecht kunnen komen en zullen wij blijven ploeteren in de duisternis van de lagere trilling van bewustzijn.
Licht ontwaakt ons bewustzijn en vervoert Kennis vanuit ons Hogere Weten naar ons fysieke lichaam en zal ons in een hogere trilling brengen. Een hogere trilling, frequentie, licht, geeft ons een groter bewustzijn, wat onze inzichten zal veranderen, waardoor er meer begrip en respect zal groeien voor het Leven. Deze trilling activeert ons Weten, wat binnenin ons ligt opgeslagen, en brengt ons weer in contact met de Kosmische Waarheid. Hierdoor groeit een besef dat wij positieve invloed  kunnen uitoefenen op onszelf en het leven om ons heen, door ons veranderde denken.

Hoe kunnen we leren om  meer licht in ons lichaam te brengen?

Allereerst moeten we ons bewust worden van onze beperkte gedachte, dat ons lijf slechts uit alleen een fysiek lichaam bestaat; de zichtbare vorm. Het is een ingewikkelder systeem, dat buiten het fysieke deel ook nog uit drie andere energielichamen bestaat; het mentale-, het astrale- en het emotionele lichaam. Als wij deze kennis als waarheid aannemen en wij de functies leren kennen van deze lichamen, dan snappen we beter hoe wij kunnen bijdragen aan een lichtere aarde en hoe dit van invloed zal zijn op heling van onze aarde en alles wat met haar verbonden is.

  • Het fysieke lichaam (vlees en bloed)
  • Het mentale lichaam (besturing vanuit het denken van het fysieke lichaam, het ego, het denken, en de materie)
  • Het emotionele lichaam (besturing van onze gevoelens)
  • Het spirituele- en astrale lichaam. Met deze lichamen kunnen we contact maken met andere dimensies, andere leefvormen o.a. in onze dromen)

Rondom ons fysieke lichaam, bevinden zich deze drie andere lichamen, die wij samen het aura noemen. Voor de ouderen was dit vroeger een onbekend begrip maar voor de jongere generatie hoort dit woord bij het dagelijks taalgebruik. Laatst ontmoette ik een moeder met twee kibbelende kinderen, die zij vermaande met de woorden: 'Blijf uit elkaars aura'.

Het mentale lichaam

Dit is het lichaam van het ego en de materie. Vanuit deze ”bestuurs-denk-kamer” worden plannen gemaakt, ideeën ontwikkeld, gelet op veiligheid en wordt er ge-, ver- en beoordeeld. Alle zaken waar wij sturing aan kunnen geven in ons leven op aarde.

Het emotionele lichaam

Dit lichaam slaat alle ervaren emoties op. Hele heftige of pijnlijke gevoelservaringen, waar wij geen idee meer van hebben, die wij ons niet meer willen of kunnen herinneren, liggen in dit lichaam opgeslagen. Het mentale lichaam is heer en meester over dit lichaam en is in staat het emotionele lichaam weg te drukken en de schijn te wekken dat alles ok is.

Het spirituele en astrale lichaam

Met het spirituele en astrale lichaam zijn wij in staat contact te maken met andere dimensies, andere levensvormen, bestaande uit andere frequenties, trillingen. Een wereld die wij bijvoorbeeld kunnen beleven in onze dromen. Met deze lichamen kunnen wij ervaren wat wij met onze fysieke zintuigen niet kunnen verklaren, maar waarmee wij verder kunnen 'zien', omdat een mens multi-zintuigelijk is. Wij ervaren met deze lichamen veel meer dan wij met ons verstand begrijpen, omdat deze ervaringen opdoen die ons verstand te boven gaan. Het zijn de lichamen van onder andere de dromen. Jung zei hierover dat dromen een boodschap van God zijn. Zij komen uit de gebieden waar wij ontmoetingen kunnen hebben met andere energievormen, die ons een boodschap kunnen brengen tijdens onze dromen.

Wij leven al zoveel eeuwen in een mannelijke wereld, waar het ego en de materie regeren. Moeder aarde heeft het moeten ontgelden en schreeuwt zichtbaar om hulp door haar verzet in de natuur, zoals overstromingen en aardbevingen. Zij probeert ons duidelijk te maken dat de tijd daar is om het tij te keren en weer terug te gaan naar onze oorspronkelijkheid door te leven vanuit respect voor het leven; leven met elkaar in liefde vanuit een  vrouwelijke zachtheid. Laten wij vrouwen meewerken de vrouwelijke energie weer terug te brengen op aarde door ons te richten op de behoeftes van Moeder Aarde. Door ons te richten op de kennis die tot ons komt via het Licht kunnen wij mogelijk bijdragen tot een snelle ontwikkeling voor het herstel van onze aarde. Deze kennis kan ons bereiken door een hogere frequentie in ons lichaam toe te laten door het te laten doorstromen met Licht.

Oefening: Meditatie van Licht

Door onszelf iedere dag in een zuil van wit Licht te zetten, door dit te visualiseren, zullen wij onze slapende “bedrading” weer activeren  en zullen wij weer kunnen beschikken over onze verloren gegane Kennis, die door het stromen van dit Licht, weer in ons zal kunnen ontwaken.

Zet jezelf iedere dag in deze zuil van Licht, een zuil die loopt vanuit de kosmos naar het middelpunt van de aarde, binnenstroomt in je kruin, door je chakra’s, de zeven energiecentra langs je wervelkolom de aarde in, en later dit  licht als een fontein weer naar buiten stroomt, door je derde chakra, de solar plexus, gelegen in het kuiltje van je maag. Stroom deze fontein van Licht door dit chakra naar buiten en verlicht hiermee je omgeving.

In liefde en Licht

Vragen kunnen later beantwoord worden via de mail van Femna40.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40