De weerspiegeling van het weer

Het is alsof er een grote opruiming gaande is. Al het oude wordt opgeruimd en er wordt plaatsgemaakt voor het nieuwe. Het weer buiten is als een spiegel voor mijn ziel.

Het ziet er in mijn zicht heel somber uit. Ik krijg ook meteen het gevoel om met zulke dagen lekker binnen te blijven, de verwarming wat hoger te zetten en met een lekkere bak thee of koffie op de bank te hangen. Misschien hier en daar toch een beetje sfeerverlichting aan.

 

Donker grijze wolken

Het ziet er buiten toch al zo somber uit. Van binnen voel me ik me toch heel erg rustig. Ik voel me nergens toe verplicht op een dag zoals deze. Elke dag wanneer ik uit het raam kijk om te zien wat voor weer het is, vertegenwoordigt dat vaak al meteen mijn gevoel.

Ik ben zoals het weer is. Ik voel me zoals het weer eruit ziet. En ook zoals het weer aanvoelt. Het weer heeft invloed op mij als persoon. Sterker nog, het weer is verbonden met mijn ziel.

Helemaal van slag

De laatste tijd is het weer nogal van slag. Het lijkt niet meer de seizoenen aan te houden wat het voorheen altijd wel deed. Wanneer het koud is, is het te warm, wanneer het warm moet zijn, is het weer nat.

De natuur raakt helemaal in de war. En wij allemaal, raken er van in de war. Het weer rommelt maar wat aan lijkt het wel en gooit met alles wat het tegenkomt. Regen, hagel, kou, vriezen, dan weer zon en dan weer regen.

Zo zie je in de winter ineens knoppen aan de bomen en bloemetjes beginnen te groeien, de vogels bouwen nesten en de paddestoelen vind je bijna het hele jaar door. Het lijkt een rommetje of een chaos te zijn momenteel.

Het weer als een weerspiegeling

Deze weersomstandigheden geven ook meteen aan hoe dat ik me de laatste jaren, maanden heb gevoeld.
Het weer is zoals ik ben. En ik ben zoals het weer is.

Het voelt alsof we geblinddoekt zijn en we alles maar een beetje op de tast doen. Alsof we aan het zoeken zijn, naar wat wel goed is voor ons en wat niet goed is voor ons. Soms komen daar hele gevechten uit.

Zoals zware windstoten en onweersbuien voor het weer en voor mij persoonlijk een innerlijk gevecht met mezelf. Het weer werkt voor mij echt als een spiegel voor mijn ziel.

Alles loslaten

Nu het zo grijs buiten is en het weer er heel somber uitziet heb ik toch een goed gevoel. Het waait stevig, maar de temperatuur is aangenaam. Het is absoluut niet koud voor deze tijd van het jaar. De wind voelt krachtig maar vooral hoopvol aan.

Ik voel dat ik alles mag loslaten. Dat ik het over me heen mag laten waaien. Het voelt als een grote opruiming, nadat ik er eerst een hele grote chaos van heb gemaakt.

Vandaag is de juiste dag om rust te nemen en tijd voor jezelf te nemen. Het is tevens ook het perfecte moment om te mediteren, om te helpen bij het opruimen van oude energie resten. Maar bovenal heb ik heel erg het gevoel momenteel van niets moet! Maar alles mag.... Laat het maar gewoon over je heen waaien/komen.

Gerelateerde artikelen

FemNa40