Ik kijk regelrecht in je ziel

Het ego voorbij. Het licht duidelijk zichtbaar. Ik kijk regelrecht in je ziel.

Geen kwade bedoelingen, alleen maar pijn, verdriet en angst,
dat als enige nog tastbaar is voor wat mijn ziel voelt in die van jou.

 

Binnenkant versus buitenkant

Verloren, gekwetst, geleeft in moeilijke  tijden, is enkel te zien aan de buitenkant. In de ziel nog zacht en warm en gevuld met liefde. Liefde die vele andere niet zien. Maar ik kijk regelrecht in je ziel.

Geen schaduwzijde, geen maskers. Alleen maar de pure werkelijkheid van wie jij bent. Liefde, je bent liefde...

Een ander persoon

Dat wat ik in je ziel aanschouw met mijn geest om te kunnen zien en mijn hart om te kunnen voelen, zie ik een totaal ander persoon. Niets van wat jouw gedrag doet lijkt op wat ik in je ziel zie en voel.

Het gedrag is meestal een illusie. Wat we werkelijk voelen blijft diep verborgen in de ziel. Het gedrag zegt totaal niet wat we voelen. Het is meestal de omgekeerde wereld. De omgekeerde werkelijkheid van wat we werkelijk willen, zien of voelen.

Ontvangen en geven

Bijvoorbeeld, iemand die zich heel hard opstelt naar de buitenwereld, die op geen enkele manier liefde kan ontvangen van een ander, heeft waarschijnlijk wel die liefde nodig, maar heeft daar geen idee van.

Weet niet hoe dat te ontvangen en weet niet hoe dat te geven. Zo iemand lijkt voor andere vaak hard en egoistisch. 
In werkelijkheid zouden ze boos, bang of heel verdrietig kunnen zijn.

Het is de omgekeerde wereld, een wereld binnen in onszelf, die helemaal uit balans is geraakt door allerlei omstandigheden tijdens het leven.

Weet wie je bent, je bent liefde

Je bent niet die ontwetende. De harde, de gekwetste, de boze jij. Je bent bang en verdrietig, gekwetst tot diep in je ziel.
De ziel deinst terug van angst en laat zich niet meer zien.

Maar ik kijk regelrecht in je ziel. En jij bent liefde! Pure liefde. Onvoorwaardelijke liefde. Liefde die het nodig had om geliefd te worden, maar liefde die vergeten is, niet aangevuld werd en niet geleerd hoe liefde te geven.

Bang, gekwetst en verdrietig. Maar nog steeds ben jij die liefde. Je bent het licht, de warmte, de geborgenheid, de vleugels van jouw ziel. De pure liefde dat huist in jouw ziel. Dat is wie jij bent...

Ik kijk regelrecht in jouw ziel. Ieder mens heeft een ziel. Alles wat leeft bezit een ziel. Dat alles is allemaal liefde. Weet dat die liefde er zit. Voel het in je wezen. Het is wie jij bent.

Het is dat stukje gemis. We missen het in onszelf. We missen het in andere. We missen het in het leven. Laat de liefde er zijn. Zodat we weer liefde kunnen geven, delen en ontvangen.

Kijk bij elkaar in de ziel. Zie het mooie van de ander. Zie ook dat mooie in jezelf.

Ik kijk regelrecht in je ziel en je bent een bijzonder, mooie ziel. Pure, onvoorwaardelijke liefde...

Gerelateerde artikelen

FemNa40