Leve onze projecties!

Wat was het mooi om in een interview op televisie te zien hoe onze toekomstige koning ineens in z’n kracht stond en wat kwam het ideaalbeeld, dat wij ons allemaal van een koning gevormd hebben, ineens een stuk dichterbij.
Ons leven is een aaneenschakeling van ervaringen, gekleurd door onze dromen, ideaalbeelden en angsten vanuit onze zelf bedachte verlangens. In grote lijnen ligt de weg van ons leven vast, zoals dit bijvoorbeeld door  een handlijn deskundige uit onze hand kan worden gelezen, maar zullen wij onze eigen vrije wil en onze talenten moeten inzetten om onze levenslessen te kunnen leren.

Ik herinner mij nog een belangrijke zin uit mijn eerste astrologieles: ‘Een mens doet  per definitie datgene in zijn leven wat hij niet kan’. Dit zette alles en iedereen ineens  in een heel  ander licht.
Door gebruik te maken van onze talenten kunnen we onze moeilijke levenslessen ‘te lijf’ gaan. We kiezen voor we naar de aarde komen ons eigen leven en lichaam uit om de ziel optimaal te kunnen dienen en de opgedane  ervaringen hierin op te slaan.
De ziel is onze ‘harde schijf’ dus.

De rol

De rol van koning en koningin bijvoorbeeld zou je dus zelf gekozen kunnen hebben. Het lijkt me een pittige rol in deze moderne tijd, waar de media ‘regeert’ en onze meningen ‘voorgekookt’ in onze huiskamer opgediend worden. En dan nog te bedenken dat alles, ja echt alles, een projectie is van ons eigen innerlijk.

‘Wat je ziet dat is het niet en wat er is dat zie je niet,’ is op ons hele leven van toepassing. Wat er voor nodig is geweest om Willem Alexander en Maxima zo’n krachtig nieuw imago te bezorgen kan nooit alleen het werk zijn geweest van aardse invloeden.
Er zijn grote spirituele liefdevolle Krachten nodig die dit mogelijk maken. 

Sommige dingen staan vast in het leven en alles heeft een bedoeling. Zo’n heftig land als Nederland, zo democratisch, zo gekleurd en o zo kritisch, blijkt toch heel koningsgezind. Er bestaat  dus kennelijk een innerlijk verlangen naar een archetypische vader en moeder des vaderlands, die vertrouwen en warmte uitstralen en een gevoel van je eigen familie vertegenwoordigen. Hoewel soms een meedogenloos volk, vol kritiek, er soms ook een onvoorstelbaar saamhorigheidsgevoel heerst, zoals bij rampen en nationaal verdriet.

Dromen

Veel meisjes dromen ervan om prinses te worden en tegenwoordig voorziet de Hema in deze realisatie op de afdeling verkleedkleren. De kinderen kunnen zich thuis heerlijk uitleven in deze rollen en ervaren, als ze even later alles zelf weer moeten opruimen, dat het leven van een prinses toch ook niet altijd over rozen gaat. Als je ouders geen klanten van de Hema waren bestaat dus de kans dat deze kinderdroom later nog in het echte leven uitgewerkt moet gaan worden.

Verkleden

Zullen Willem Alexander en Maxima zich vroeger zelf ook verkleed hebben als koning en koningin?
Voor weinigen is deze droom uitgekomen en hoewel er natuurlijk vele andere vormen van prinsen- en prinsessenrollen bestaan, bestaat er vooral bij vrouwen de illusie altijd door mannen als een prinses behandeld te zullen gaan worden en blijven zij de man zien als de knappe prins op het witte paard.  Als deze verwachting in het ‘echte leven’ toch een illusie blijkt, is het inleveren van de rollen en het opruimen van het decor een teleurstellende en ontnuchterende klus. En helaas, de verkleedkleren kunnen niet  bij de Hema geruild worden.

Grappig, want eigenlijk bestaat er helemaal geen ‘realiteit’. Het hele leven is een spel. Incarnatie is het stappen in een leven door geboorte en het spelen van een rol. Bij overlijden geven wij elkaar de rollen terug.
Prins Willem Alexander en prinses Maxima gaan hun rol van prins en prinses nu inwisselen in die van koning en koningin.
Wij moeten ons bewust zijn van ons eigen innerlijke verlangen die wij op hen projecteren, de rol van de romantische, mooie, lieve koningin en een krachtige, sympathieke, knappe koning, samen het volk toewuivend vanuit een koets.

Vraag is nu: Wat is nu echt onze eigen droom? 

Hoe worden wij koning of koningin in ons eigen leven?

Als wij leven vanuit  onze autonomie, ons zelfbestuur geleid vanuit onze eigen Geest, worden onze eigen dromen werkelijkheid. Door te leren luisteren naar onze innerlijke stem kunnen wij zelf onze koers leren bepalen en kunnen wij veel leed voorkomen door anderen niet  te laten bepalen wat goed voor ons is. Zo zullen wij beslissingen nemen vanuit onze eigen Bron, verbonden met onze eigen ziel.
We kennen ons plan van het leven niet en als wij ontdekken dat onze dromen in duigen gevallen zijn. Bepalen vertrouwen en veerkracht ons verdere pad na deze teleurstelling. Vertrouwen op ons Hogere Zelf lijkt toch steeds weer het sleutelwoord. Sommigen mensen worden dusdanig  op de proef gesteld dat zij steeds  worden getest of zij wel onvoorwaardelijk durven te leven vanuit hun Geest. Zonder deze Geestverbinding  kan het leven nodeloos zwaar zijn op aarde en lijkt het soms ‘zin’loos. De Geest navigeert ons en maakt alles ‘zin’vol.

Het is uniek om een kroningsdag te mogen beleven. Helemaal met het besef dat we dit doen vanuit ons eigen, onbewuste,  geprojecteerde kinderverlangen om ooit zelf nog eens koning of koningin te  worden. We mogen één dag in ons eigen sprookje leven. 

Een ultieme kans om ons ook nog eens te kunnen verkleden.

Heel veel projectieplezier gewenst.

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40