Ogen als ramen

Alle gebeurtenissen die zich nu afspelen in de wereld leiden ons af.

Paniek slaat toe en haalt ons uit onze Kracht.

Wat zullen straks de consequenties zijn van onze naastenliefde zoals ons is geleerd?

 


Heb uw naasten lief gelijk U zelve? Sommigen staan langs de weg en heten de vluchtelingen welkom anderen waarschuwen voor sluwe overname van onze cultuur. We weten niet meer waar we kijken moeten,
luisteren moeten, hoe we handelen moeten. We kunnen de gevolgen niet overzien.

Astrologische algemene boodschap

'Blijf bij jezelf, op eigen grond, afgestemd en verbonden met jezelf en niet met de chaos in de wereld. Neem daar de tijd voor zodat de innerlijke transformatie en verbinding je kunnen begeleiden'.

We worden geïnspireerd en opgetild naar nieuwe lagen van bewustzijn in onszelf en in de wereld op het gebied van samenwerking, het maken van keuzes, rechtvaardigheid en vrede.

We worden gedwongen door spirituele krachten van het universum.  Het is tijd om onze geest te verstillen en ons te laten leiden door het lied van de ziel.

Onze toekomst is maakbaar

We kunnen anders naar de wereld leren kijken door te leren focussen op positieve dingen. Iets voelt 'goed' of 'slecht' maar waar focussen we ons automatisch op? Wat is ons aangeleerd? Wie was ons voorbeeld?
Welk patroon zetten we voort? 

Het zijn vaak niet de gedachten alleen die we overnamen van ouders of verzorgers maar meer nog de daden, patronen en rituelen. Kijken we inmiddels nog steeds met onze menselijke ogen of met onze spirituele zielenogen?

Menselijke ogen kijken door de ramen van angst naar hun verleden, bang voor herhaling. Ligt eigen oorlogsleed ten grondslag aan deze angst of is het nog steeds de doorgegeven pijn van de ouders?

Spirituele ogen durven iets anders te zien en proberen een oude visie te transformeren naar een eigen ruimere visie.

Iedere levensweg bestaat uit een stukje lijdensweg maar kent ook een weg van zegeningen. Zo kan bijvoorbeeld één mens veel lijden veroorzaken in een familie. Later blijkt 'het zwarte schaap' van de familie totaal andere inzichten te hebben gebracht.

Wat aanvankelijk een schande leek, bracht uiteindelijk het grootste geluk of een wijzer en breder inzicht.

Ons lichaam is een 'bouwwerk' met twee ramen

Geven de ramen uitzicht op licht of op de  duisternis. Wat we daar doorheen zien is bepalend voor alles!
Zien we rijkdom met zijn donkere kanten van hebzucht, afgunst, liefdeloos materialisme? Of kijken we door de heldere ramen van gunnen, genieten en overvloed?

We hebben een keuze van kijken. Zoveel mensen zien niet wat er echt is in het leven, waar het echt om gaat.
Als we een mooier licht op iemand laten schijnen, licht dat Licht de ander op. Het tegenovergestelde is ook waar.

Overladen we de ander met 'slecht daglicht' zal zijn gedrag nog negatiever worden met alle duistere gevolgen voor zijn omgeving.

Waren we nu allemaal  maar wat minder afhankelijk van het oordeel van grijs kijkende ogen. Kon iedereen maar kijken door de kleurrijke ramen van Liefde, die het verleden kunnen vergeven.  De ogen van Liefde zien hele andere dingen.

Ogen van Liefde realiseren zich dat een nieuwe kijk ook een nieuwe toekomst creëert. Ogen van Liefde zien ook het moois van het verleden, hoe zwaar het ook was, zoals de liefde zien in troost die er toen ongetwijfeld ook was.

De toekomst wordt gevormd door de schoonheid in ellende te leren ontdekken. Daarmee gaan we aan de slag voor de volgende generatie. Ogen van Liefde geven ook signaal aan het hart en herhalen de gruwelen van het verleden niet voor hun nazaten.

Ogen van Liefde keren de haat door het Licht op de duisternis te laten schijnen. Het Licht wint altijd van de duisternis. Ogen van Liefde zien dat we geen slaaf meer mogen zijn van onze gemaakte fouten in een grijs verleden, toen we nog onbewuster leefden.

Ogen van Liefde blijven niet door deze grijze, grauwe ramen kijken. Ogen van Liefde zien niet alleen maar de pijn uit de jeugd maar kunnen ondanks alles toch het moois ervaren wat er ook was. Ze focussen niet op haat of spijt maar op een liefdevolle toekomst. 

Ogen van liefde laten de schoonheid van vandaag niet bederven door de kater van spijt. Annuleer de spijt.

We hebben altijd een keuze

Blijven hangen in die raamopening met uitzicht over grauwheid of een stap opzij doen naar het andere venster met uitzicht op een kleurrijker geheel.  Bedenk dat ons doel Hoger is dan onze pijn. 

Focus niet meer op de duisternis. Blijf niet langer hangen op de weg van lijden. Het verleden is voorbij.
Focus niet meer op waardeloze zaken. Doe het voor onze kinderen! Kinderen doen altijd wat wij doen.

Als wij blijven kijken door die pijnbril zijn kinderen solidair. Ze houden uit respect en medelijden de pijn voor ons levend. Spreek als volwassene alleen nog vanuit de Bron van Liefde, altijd bemoedigend en liefdevol.

Laat een kind niet langer onnodig lijden door steeds de herinnering van lijden te herhalen.  Dit zal enorme positieve gevolgen hebben voor hun geestelijke gezondheid.

Bedenk ook dat ons brein géén woord vergeet! Het slaat alles op! Woorden kunnen gewoon niet worden vergeten!  Woorden dringen diep door in onze ziel. Ontmoedig daarom niemand met woorden.

Dit liefdeswerk geeft weer zelfvertrouwen. Laten we zelf de verandering worden die we in de wereld willen zien! Ons innerlijke zwakke geestes-vlammetje staat op het punt te doven maar zal weer oplaaien en dit overweldigende, innerlijke, liefdesvuur verbinden met onze harten.

Herinner steeds de woorden van moeder Theresa: 'Doe iets groots voor God maar probeer met grote liefde iets kleins te doen'.

Gerelateerde artikelen

FemNa40