Re-creëren

Misschien wel een saaie intro zo vlak voor de vakantie, maar waar we ook van plan zijn naar toe te gaan, het leven blijft een voortdurend proces van creatie.

Als we nu even de tijd nemen om ons hierin te verdiepen, heerlijk liggend in een luie stoel, probeer dan om nogmaals te beseffen dat de ziel mee gaat op vakantie. Deze blijft samen met het verstand en het hart in functie, waar we ons ook bevinden en net als onze vakanties plande wij ook ons aardse verblijf.

 

Waar we ons ook bevinden op aarde….als we ons hiervan bewust gaan worden, van onze eigen creaties en vanuit dit bewustzijn gaan leven, zullen we tot de ontdekking komen dat we:

  • kunnen creëren vanuit onze eigen ongecontroleerde gedachten... of 
  • bewust handelen vanuit onze eigen keuzes en zo onze eigen ervaringen creëren... of
  • ervaren vanuit  een vertrouwen op een collectief bewustzijn, een Hogere sturing, het Ene, God.

Leven vanuit ongecontroleerde gedachten

Wanneer wij onze gedachten niet controleren en gewoon ondoordacht onze dingen doen, creëren wij een leven van vallen en opstaan. Het leven zelf zal ons dan duidelijk moeten maken dat door onbewust handelen, wijzelf bepaalde situaties veroorzaken. Maar ach, wij blijven wezens in ontwikkeling  en door onze constante veranderende inzichten en waarden, veranderen ook steeds onze gedachten.

We fantaseren onze eigen nieuwe kastelen en zullen onszelf wel eens bewijzen hoe gelukkig een mens kan zijn. Helaas blijkt later dat het slechts onze eigen 'lucht-kastele' waren, die niet op een 'eeuwige waarde' gefundeerd waren.

Bewust leven is leven vanuit een Weten, dat de ziel met een doel een lichaam heeft gekozen om dit aardse verblijf te kunnen ervaren. Door de relatief korte tijd moet deze optimaal benut worden. Onze aardse tijd is kostbaar. 

Bewustzijn door vakantiemeditatie

Dagelijks mediteren is een manier om met volle bewustzijn ervaringen te creëren. Het is een manier om een bewustzijn te ervaren in een staat van helderheid. Je hoeft niet in een voorgeschreven houding te zitten, je kunt het zelfs doen tijdens lopen of door letterlijk bewust stil te staan bij waar je op dat moment mee bezig bent, zoals tijdens het wandelen de bloemen te ruiken, of door je bewust te zijn van wat er zich op dat moment  om je heen afspeelt.

Het wonder is dat door dit te doen, je jezelf in deze momenten zal ontmoeten. Je vliegt met de vogels mee, gaat mee op de stroom van het water of je ontmoet jezelf in een glimlach van de ander. Je ziel zal deze glimlach herkennen, omdat je hart deze geheimen bezit. Zo’n bewuste glimlach is zelfs helend voor jou en voor de ander.

Vakantie-oefening bewustzijn

Haal diep adem met het bewustzijn dat deze adem puur Leven is, pure Liefde uit een onzichtbare Bron. Als je heel erg diep ademt kan dit je zelfs ontroere,n doordat je deze bron ontmoet en in contact komt met je eigen Ziel.  Als je dit eenmaal hebt meegemaakt zal het leven nooit meer hetzelfde zijn en is je wezen voor altijd veranderd.

Deze bewustzijnsverandering zal grote gevolgen hebben voor al je toekomstige gedachten en alle creaties die je hiermee schept. Dit is de start van een nieuw leven door totale verandering van denken. Zo simpel kan het zijn.

Alles komt slechts neer op bewust leven

Door te mediteren leren we ons volkomen van alles bewust te worden en te ontdekken wie wij eigenlijk zijn. Je neemt hiermee een besluit om alles met een onvoorwaardelijk gevoel van betrokkenheid en toewijding te doen en niet te luisteren naar het schreeuwende ego dat altijd weer erkenning wil en ons op een dwaalspoor brengt.

Het zijn de stiltes die onze geheimen bevatten. Een oude wijsheid zegt, dat als je meer vertrouwen hebt in het lawaai van de wereld dan in de stiltes van je ziel, je zult dwalen. Het noemt de stilte het zoetste geluid, het lied van de ziel.

Als wij leren meester te zijn over deze manier van creëren kunnen we dit op den duur zelfs midden in de drukte en wordt ons leven één grote meditatie, sterker nog, dan IS ons leven één grote meditatie. Je zult alles als een zegen ervaren als je er zo naar kunt kijken.

Als je met dit inzicht wakker geschud bent en je dit bewustzijn in alle gebeurtenissen in je leven toe kunt passen, ga je nooit meer als 'slaapwandelaar' door het leven, maar zet je iedere stap bewust met aandacht. Leef niet meer vanuit schuldgevoel of zelfverwijt, angst of twijfel maar alleen nog vanuit een zeker bewustzijn, dat we geleid worden vanuit de Bron van Liefde.
Alles is slechts ervaring en Liefde veroordeelt niemand.

Ons bestaan wordt bepaald door ons verlangen en is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Een nieuwe 'denk- creatie' is misschien niet zomaar gemaakt, omdat dagelijkse patronen je kunnen vasthouden. Er is vaak moed en kracht voor nodig om uit vastgeroeste denkpatronen te stappen. In de oude geschriften staat dat wij minstens éénmaal per jaar naar een andere plaats moeten gaan. Misschien om even afstand te nemen en zicht te krijgen op onze patronen?

In de stilte van mijn tuin ontmoette ik de Bron van de Wijsheid, die mij de betekenis van het woord 'RE-CREËREN' influisterde. Het re-creëren van onze gedachten. Nu pas begrijp ik de ware betekenis van het woord VAKANTIE en de diepere essentie hiervan.

Het gaan naar een plek van RECREATIE!

Door naar een andere plek te gaan, kunnen we even afstand nemen van onze oude gedachten om onszelf leeg te maken om opnieuw te kunnen CREËREN. Steeds opnieuw krijgen we de kans onze vorige inzichten terug-te-creëren naar wijzere inzichten en eenmaal weer thuis, een andere vorm te geven aan onze toekomstige ervaringen.

Vakantie = leegte als mogelijkheid voor her-schepping.

Een fantastische RE-CREATIE gewenst voor allen zich hiervan 'BEWUSTE  RE-CREANTEN'!

Gerelateerde artikelen

Anders bekeken

Door:

Er gebeurt veel in deze tijd! bij iedereen is het hard werken aan wat het leven ons momenteel brengt. Er worden op allerlei gebied verliezen geleden. Verlies van baan, geld, partner, huis enz enz. Hoe gaan we hier mee om

Lees verder

FemNa40