Ervaring van het in ‘retraite’ gaan

Ik heb afgesproken met de betrokken vrouwen om geen namen en ook de locatie niet te benoemen.

Eindelijk was het dan zover… 5 Dagen in 'retraite' met bekende en minder bekende vrouwen op een mooie locatie in Italië.

 

Bij ons is dat heel goed uitgepakt en het is een mooie ervaring geworden, mooie vriendschappen zijn er gesloten en andere uitgediept. Je leert enorm veel van elkaar maar ook zeker van jezelf en over jezelf.

Mooie diepe gesprekken aan de eettafel was een terugkomend onderdeel van de dag. Ook het confronteren met je eigen gevoelens maar ook met die van de anderen waren mooi, leerzaam en verhelderend.

Enkelen onder ons hebben een Reiki of een familieopstelling gekregen, tarotkaarten werden gelegd en ook kon je een reading krijgen, want allerlei kennis hadden we zelf in huis, wat iedereen in onze groep natuurlijk heel leuk vond. Maar aangezien de tijd omvloog, is niet iedereen aan de beurt gekomen. En sommige hebben helemaal niets gehad. Geen punt natuurlijk, want alles was op vrijwillige basis. De sessies van Marion Bakker waren mooi en goed begeleid.

Het koken

We hebben op de manier van Marion leren koken, die op haar beurt geïnspireerd was door Richard de Leth van ‘Oersterk’ en het smaakte TOP. Veel over producten geleerd die WEL gezond voor je zijn. 
Bonbonnetjes leren maken die je gewoon zonder spijt achteraf kunt eten. De appeltaart die erg smakelijk was en gezond en… ja… dat allemaal zonder suiker.

Ontspanning op z'n tijd

Een middagje geshopt, wat er natuurlijk bij hoort. En last but not least hebben we door een van de aanwezige dames tips en trics over het opmaken gekregen. Hoe leuk was dat…

Er werd ook een Italiaanse kookworkshop gegeven door een paar plaatselijk wonende vriendinnen van Marion. Wat hebben ze heerlijk voor ons gekookt! Heel veel van geleerd en wij hebben dat op de laatste dag weer voor hun gedaan, zodat we alles wat we geleerd hadden in de praktijk konden toepassen.

Als afsluiting was er karaoke en het dak ging eraf!

Conclusie

Het is een aanrader om een keer weg te gaan met een leuk stel vrouwen/mannen en dan te kijken wat er gebeurd. Voor mij waren het bijzondere dagen en mijn slapie was geweldig.

Vond het zoals altijd weer heerlijk om mijn gezin weer in mijn armen te sluiten. En als cadeautje kwam mijn kleinkind mij nog even een knuffel geven.

Dagen om nog lang over na te denken…

Gerelateerde artikelen

FemNa40