Dental-reizen

Natuurlijk weet ik dat ze bestaan, maar eigenlijk kan ik me heel moeilijk voorstellen waarom mensen zoiets doen. Vliegen naar Turkije, Hongarije, Bulgarije noem maar op voor tandheelkundige hulp.

Onze tandheelkunde is zo goed. Vaak is het de prijs die mensen trekt. Of men is op vakantie en laat dan gelijk even een kroon/brug/implantaat plaatsen.

 

Behandelingen

Alle tandheelkundige behandelingen worden er gedaan, totale gebitsrenovaties, implantaten, kronen/bruggen, bleken. De prijs is goedkoper dan in Nederland, maar… daar hebben we het al. Hoe is het met de kwaliteit van de behandeling?

Kwaliteit

Tandartsen en mondhygiënisten worden hier regelmatig mee geconfronteerd. Als leek weet je niet of je een goede kroon krijgt en weet je niet of de tandarts teveel tandweefsel heeft opgeofferd of dat de kroon/brug  überhaupt wel goed aansluit.

Voor goede tandheelkunde betaal je daar een prijs voor. Dit is niet alleen in Nederland, maar geldt ook voor een tandarts in Turkije. Je zou eens moeten weten waar die kronen soms uit bestaan en hoe ze gemaakt en geplaatst zijn. Dan schaam je je dat de patiënt daar ZOVEEL voor heeft moeten betalen.!

Hotel

Alles wordt er voor je geregeld: de vliegreis, hotel, gratis ophalen van het vliegveld en naar hotel brengen en vervolgens naar de kliniek. Koffie of thee gratis. Constante begeleiding door een medewerker van de kliniek.
Je kunt het zo gek niet bedenken maar alles wordt voor je gedaan.

Eigen ervaring

Ik heb op een beurs gestaan waar mensen in de behandelstoel konden gaan liggen. Er lag iemand bij mij in de stoel en ik kon niet geloven wat ik zag. Deze persoon vertelde dat hij heel veel last had van zijn tandvlees en dat hij niet wist wat er aan de hand was.

Bij navraag bleek dat hij naar het buitenland was geweest om een brug te laten maken. De brug was bijna niet te zien in zijn mond, je zag alleen maar cementresten zitten, het was zó ontstoken! De rest zal ik maar niet vertellen… geen wonder dat het zo pijnlijk was.

Maar nu… meneer moest naar een tandarts maar naar wie…?

Denk na!

Denk goed na voordat je zoiets beslist, want als er problemen komen, moet je toch echt terug naar de tandarts die het heeft gemaakt. Je eigen tandarts weet hoe je mond eruit ziet, soms kunnen er bepaalde behandelingen niet gedaan worden omdat het tandvlees niet in orde is of om andere redenen.

Maak alles bespreekbaar met je tandarts/mondhygiënist. En als je aan mij vraagt wat zou jij doen…?

Ik zou het nooit doen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40