De spiritualiteit bewaren bij levensverandering

De Kracht van de Overgang

Al diverse malen ben ik gevraagd of ik iets wil schrijven over hooggevoeligheid in relatie met de overgang. Ik heb daar zelf te weinig kennis van dus vroeg ik Debbie van Beek of zij voor mij een blog wilde schrijven over de hoogsensitieve vrouw in relatie met de overgang.

 

Omdat iedere vrouw door deze fase heen gaat, vind ik het heel leuk om dit onderwerp aan bod te laten komen en met elkaar onze kennis hierover te delen en te vergroten.

Debbie nam als insteek in dit blog de relatie tussen 'Body en Spirit'. Twee facetten die nauw  met elkaar verbonden zijn en invloed  hebben op hoe jij de overgang ervaart.

Lees hieronder haar blog. Onderaan het blog is de mogelijkheid jouw reactie te geven. Ik nodig je uit je “overgang”-ervaringen en opgedane kennis te delen. Ook tips zijn van harte welkom. Zo leren we van elkaar!

Brigitte (lees meer)

 

Wat is Overgang en wat is Menopauze?

Er is heel veel informatie beschikbaar over de overgang/menopauze en de invloed daarvan op je lichaam. De overgang is de periode van onregelmatige menstruatie. De dag van je laatste menstruatie is de menopauze.  Als je een jaar niet hebt gemenstrueerd, dan ben je redelijk zeker dat die laatste dag je menopauze was.

Maar over de invloed van de overgang op je spiritualiteit en hoogsensitiviteit is niet veel te vinden. Zou dat te zweverig zijn? Waarom hebben wij ons dat nooit af gevraagd? Ik denk dat de tijd nu rijp is voor dit soort vragen.

Hoe ervaart de hoogsensitieve vrouw de overgang?

Heeft de overgang invloed op je spirit en hoogsensitiviteit? Ik kan toch zeker stellig zeggen van ja. Aangezien jouw Body en Spirit verbonden zijn, heeft de overgang ook invloed op jouw spiritualiteit en hoogsensitiviteit. Wat invloed heeft op je lichaam, heeft ook invloed op je spirit en gevoeligheid.

Het is van belang de overgang als een natuurlijk onderdeel van je levenscyclus te beschouwen. Net zo natuurlijk als het was om van meisje naar  vrouw te veranderen. Het is een periode met zijn eigen kenmerken en uitdagingen. En jij beleeft de overgang op je “eigen wijze”, op zoek naar balans in Body en Spirit. Volgens Brigitte is het voor jou als hoogsensitieve vrouw van belang dat je in balans bent. Want als je in balans bent, is de kans groot dat je beter kunt omgaan met overgangsklachten.

Jouw en mijn ervaringen

Om je balans te vinden, kunnen de volgende vragen je helpen. Hoe ga je om met je fysieke veranderingen? Hoe wordt de wereld beïnvloed door jouw reacties op deze veranderingen? Heb je alleen maar last van de overgang? Heb je er last van èn ben je trots op je veranderende vrouw-zijn. Ben je blij met je transformatie naar een wijze vrouw? Een wijze vrouw die haar ervaringen wil delen met jonge vrouwen en vrouwen die hetzelfde doormaken en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De keuze is aan jou!

Over de schrijfster

Ik help vrouwen in de overgang zich geestelijk, lichamelijk en spiritueel beter te voelen. Door middel van het uitwisselen van informatie, tips en individuele coaching help ik vrouwen stappen te zetten om zich weer blij, gezond, krachtig en liefdevol te voelen.

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen vanuit hun eigen KRACHT zoveel kunnen betekenen en bijdragen aan de wereld; alleen of met een heleboel vrouwen samen. Het is mijn grote wens samen met andere vrouwen een betere wereld te creëren.

Wat zeggen jouw body en spirit over de overgang?

Je kunt hier je reactie in de disqus geven, je ervaring en kennis delen.

Foto voorpagina Pinterest

Gerelateerde artikelen

FemNa40