Uitstel, maar geen afstel!

Inderdaad, hartstikke moeilijk. Ik blijf maar op die bank zitten en uitstellen. Terwijl er zoveel leuke dingen te doen zijn.

Zoveel leuke dingen te ervaren zijn. Waarom blijf ik het toch steeds weer uitstellen.

Het is en blijft een raadsel. Maar ik blijf hopen op een oplossing, een antwoord op het waarom.

 

Niet aarzelen

Ik ben er klaar voor. Zo moeilijk kan het toch niet zijn. En ik verheugde me nog zo op deze schrijfgong. Om te zien wat er in mij zit, mijn creativiteit naar boven halen. Ben zo nieuwsgierig naar al het moois in mij. En nu ik zo aan het schrijven ben, vloeien de woorden via mij, mijn arm, mijn hand, in mijn pen, op het lijntjespapier.
Zonder aarzeling.

Dat kan toch op elk gebied in mijn leven. Vloeiend, zonder nadenken, doen met prachtig resultaat. Wat mij tegenhoudt is mijn ego, het stemmetje in mijn hoofd. Het heeft zoveel macht dat het zelfs mijn lichaam controleert. De bank is zijn veilige haven. En ik en mijn lichaam luisteren naar dat ego, naar dat stemmetje.

Laat je verrassen

Zou dit schrijven een oefening kunnen zijn voor niet luisteren, maar doen. Geef jezelf een kick in de butt.
Ga zitten, schrijf en laat je verrassen. Ook op andere gebieden. Deze 100-dagen schrijven is een oefening loslaten, doen, flow, NIET LUISTEREN, ga zitten en doe je ding. Laat je verrassen door al het mooie dat ontspant en ontstaat.

De bomen, de bloemen, zie je omgeving. Hé, dit heb ik eerder bij mijzelf, van mijzelf, gehoord. Ben ik dan geen stapje verder gekomen? Natuurlijk wel. Je gelooft er alleen niet zo in. Het is makkelijker om negatief (ego) over mijzelf te zijn. Heb al geleerd om niet naar anderen te kijken of te luisteren. Neem je omgeving in je op.

Let op indicaties

Bekijk de dingen die je aangereikt worden. En voel, voelt het goed? Hoe voelt je lichaam? Onrustig?
Allemaal indicaties waarop je je eigen beslissing kunt nemen. Wees niet bang. Mensen zijn heel lief voor je en wensen je echt het beste toe. Doe wat bij je past. En help anderen.

Ja, er zullen woorden en regels zijn die je eerder hebt gehoord. Maar dat is goed. Het herinnert je eraan waar je vandaan komt, waar je nu bent. En wat je nog moet doen, wat je doel is. Focus wordt duidelijker. Het schrijven steeds makkelijker. En zie daar, je kunt je boek schrijven. Je hoeft niet te wachten tot de 100 dagen schrijfgong voorbij is.

Dit is oefening en stimulering. Oefening die je vertrouwen geeft in je kunnen. Voel en hoor je hoe stil het is in jou en je omgeving? Maak er gebruik van!

Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze in de comment hieronder. Zie ook massagepraktijk-amsterdam.nl

Gerelateerde artikelen

Tijd voor mezelf

Door:

Ik had tijd voor alles: werk, plezier, mensen. Heb wel vaak gehoord: je bent er nooit. En dat was gewoon niet waar. Er gebeurde zoveel leuke dingen in mijn leven, naast het harde werken.

Lees verder

FemNa40