Tijd voor mezelf

Dat is raar, voor mij precies het tegenovergestelde. Ik had tijd voor alles: werk, plezier, mensen. Heb wel vaak gehoord: je bent er nooit. En dat was gewoon niet waar.

Er gebeurde zoveel leuke dingen in mijn leven, naast het harde werken. Leuke collega’s, dansen, drankjes doen. Vriendjes. 'Kleine dingen des levens',
vallen daar ook reizen onder?

 

Dat heb ik ook veel gedaan. Heb niet de hele wereld gezien, maar toch behoorlijk wat. En ik kon genieten van een dagje aan het strand, alleen, met boek. Ja hoor, daar heb ik goede herinneringen aan. Heb nu als zelfstandige de tijd voor mijzelf. Maar ik vind mijzelf in pauzestand, niet productief, werken?

Tempo ligt stukken lager. Terwijl anderen mij vertellen dat ik al zoveel heb gedaan. Dus zie, het is allemaal een kwestie van perceptie. En de mijne is het omgekeerde. Niets mis mee, gewoon anders. Soms kunnen de bloembakken met bloemetjes verzorgen mij een ultiem gelukgevoel geven.

Blijheid in van alles

Dit schrijven in stilte vind ik heerlijk. Van de zomer getraind voor 26 km wandeltocht. Vond ik ook heerlijk.
Zo langs de Amstel lopende, kwam ik in een hele andere groene wereld terecht. Met een theehuis en waar ik ook een keer in mijn billen ben geknepen tijdens het wandelen.

Of wanneer ik met oppashondje Boefje ben. Dat is voor mij ook ultiem geluk. Boefje is altijd blij, kan met haar vier keer per dag heerlijk wandelen. Goed voor mijn lijf en kan ook met haar tochten maken op de fiets. Dan zit ze in mijn fietstas. Zo koddig. Daar word ik ook onwijs blij van.

En dansen! Dansen vind ik heerlijk, wanneer ik mezelf helemaal kan laten gaan. Op fijne house-ritmes of hoe dat ook heet tegenwoordig. De kleine dingen van het leven. Heerlijk! Nu dat overal tijd voor hebben en meer en intensiever werken. Dat is nogal een uitdaging. Kan allemaal veel beter.

Mediteren en de stroming zoeken

Vandaag geleerd om meer te mediteren en de stroming te zoeken. Zodat alles makkelijker kan/zal gaan. Ik zal dan de dingen doen die ik moet doen, met veel meer plezier en gemak. Los van het resultaat. Want als ik het laat stromen, zal het resultaat anders, mooier en groter zijn dan ik me ooit heb voorgesteld of zou kunnen voorstellen.

Zoek de stroming! Ik heb er zelfs een artikel over geschreven. Reeds. Grappig, moet het toch weer eens lezen en zelf toepassen. Daar schort het gewoon aan. Dus het nieuwe werken: zoek de flow! That’s it. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Wat zijn jouw ervaringen? Deel ze in de comment hieronder. Zie ook massagepraktijk-amsterdam.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40