Verwondering

Kun jij ook zo enorm genieten van je eigen tuin?
Ik wel.

Elke morgen wanneer ik opsta loop ik als eerste naar mijn tuin.

 

Dan geniet ik van de enorme overvloed aan opkomende planten, struiken, bomen. Zoveel verschillende kleuren groen… wonderschoon.

De vrouwenmantel die op haar bladeren juwelen achterlaat wanneer het heeft geregend. Madeliefjes die
’s avonds als de zon onder gaat haar blaadjes sluit om ’s morgens weer open te gaan en de zon te begroeten.

Ik ben zo trots want we hebben jonge pimpelmeesjes in ons vogelhuisje. Gewoon zo’n sierhuisje wat ze hebben uitgekozen om kleintjes in te krijgen. Papa en mama vliegen af en aan. Met een enorme snelheid schieten ze feilloos door de piepkleine opening.

Dan ben ik verwonderd en word ik stil. Hoe bijzonder is dit! Net als een zwerm vogels die allemaal samen vliegen en verschillende kanten uitgaan met elkaar, zonder tegen elkaar op de botsen. In perfecte harmonie!

’s Avonds kijk ik voordat ik naar bed ga weer naar mijn tuin en als het niet regent loop ik er een stukje in. Om de sterrenlucht in me op te nemen, de rust en de lichtjes die aangaan doordat ze overdag zijn opgeladen. Ik moet uitkijken dat ik niet op de kikkers stap die ’s nachts aan de wandel zijn.

Dan bedenk ik me dat we allemaal bestaan uit dezelfde stof. Sterrenstof. Onze cellen communiceren ook met elkaar. En werken perfect samen. Ook wij zijn licht. Er zijn apparaten die dit zichtbaar maken. De uitstraling van ons lichaam. Onze handen onze vingers. Onze aura.

Wij zijn niet zomaar wat. Wij zijn bijzonder. Net zoals alles om ons heen. We zijn liefde, we zijn licht, we zijn eeuwig. Wij doen ertoe!

Wat nou als er alleen maar een stroom van Welzijn is. Wat nou als de enige echte realiteit liefde is? Al het andere is buitenkant, vorm. Deze komt en gaat en verandert constant. Maar de liefde veranderd niet.

Deze is er. Altijd voor jou, voor mij. Het enige wat wij hoeven te doen is ons erop af stemmen. We kunnen het toelaten of ons ertegen verzetten of weerstand bieden. Maar de liefde blijft, de stroom van Welzijn blijft.

Als je meer wilt weten over deze manier van kijken. Ik ben bezig samen met een vriendin om een cursus te maken over: ontdek de grootsheid in jezelf. Als je wilt, kun je vrienden worden via facebook. Daar zal ik de cursus zeker op aankondigen als deze klaar is.

Je bent waardevol, dat hoef je niet te bewijzen. Je bent licht, je bent liefde.

Geniet ervan!

Foto

Gerelateerde artikelen

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40