Hergebruik in mijn tuin

Zoals beloofd in mijn vorige blog zou ik nog wat ideeën spuien voor in de tuin. Waar ik me vaak over verbaas is dat veel mensen tuinen en inrichting in huizen hebben die rechtstreeks uit een tijdschrift lijken te komen. 

Grote vazen voor de ramen twee aan twee omdat dit in de mode is. Niks mis mee natuurlijk als het je smaak is! Maar ik mis vaak de persoonlijke creativiteit die een huis een afspiegeling maken van degene die erin wonen. Datzelfde geldt voor een tuin.

Oude dakbedekking

Toen wij vorig jaar onze dakkapel plaatsten, kwam er onder de dakpannen van die aluminiumkleurige isolatie vrij. Wat een prachtig materiaal. Dit sprak tot mijn verbeelding dus ging ik ermee aan de slag. Als eerste ontstond er een prachtige waterlelie die nog wilde drijven ook! Dat is geinig dacht ik. Onze ‘levende waterlelies’ overleven onze karper niet, dan is dit een leuk alternatief! (zie foto boven)

Daarna ging mijn brein als een trein. Bij de voordeur in onze steeg die niet zo breed is en zich dus niet leent om allerlei planten neer te kunnen zetten, kwam de volgende decoratie. Een oude biels die vrijkwam uit het voortuintje gebruikte ik als ‘onderstel’. Vlinders van metaalachtig materiaal heb ik opnieuw geverfd en tussendoor de z.g.n. bloemen van de dakbedekking En de stokken van bamboe uit eigen tuin.

Een oud fotoframe inspireerde vervolgens voor een leuke decoratie voor in de steeg. Want dat is zo heerlijk van dit materiaal. Het is weer en wind bestendig.

Ik ben doorgegaan tot alles op was. Bloemen om cadeau te doen, decoratie voor een thema feest ect. Ik hoop dat ik jullie een beetje geïnspireerd hebt om je eigen stijl en persoonlijkheid in te zetten om de uitstraling van je tuin ‘jouw’ te laten zijn.

  

Gerelateerde artikelen

De kleurrijke herfst

Door:

Herfst, dat is voor jou zo lang mogelijk genieten van buiten zijn. Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie.

Lees verder

De lente in zicht

Door:

De lente komt meestal medio maart en de zonnige dagen bieden de mogelijkheid om alvast de tuin voor te bereiden op de lente en de zomer.

Lees verder

FemNa40