Anti-aging: The next generation

De huid veroudert niet van vandaag op morgen.

Omgekeerd is het terugzetten van de klok een langzaam proces.

Start een traject naar duurzame verbetering van je huid op en je zult beloond worden. 

 


Cosmetische ingrepen zoals een facelift kunnen verstrakken, maar doen niets aan je huidconditie. Een huid die straalt en egaal van kleur is, ziet er gezond uit. Dat maakt een rimpeltje minder storend.

De beauty-industrie is volop in ontwikkeling. Van stamceltechnologie tot het aanzetten van collageenopbouw; producten worden steeds verfijnder. De wensen zijn eveneens veranderd. Men wil resultaat. Zowel zichtbaar als voelbaar.

Men wil er jonger uitzien en langer vitaal blijven. Het liefst op een gemakkelijke en pijnloze manier.
De toegenomen stress werkt averechts, zoveel is inmiddels duidelijk. Het is veroudering en ziekmaker nummer een.

Wat zijn de trends?
 

ANTI-AGING met medisch/cosmetische producten
In de cosmetica-industrie overleven talloze merken door marketing, maar ze voegen aan de huid niets toe. Medisch/cosmetische producten werken dieper in de huid, tot in de levende cellagen. Daardoor kan alleen verbetering ontstaan, met sterk werkzame en hooggeconcentreerde stoffen. 

En... heel belangrijk, de juiste aflevertechnieken. Deze merken dienen daarom ook onder begeleiding gebruikt te worden. Vitamine A is een voorbeeld van een sterk huidverjongende stof, mits het product voldoende dosering en de juiste aflevertechniek bezit.

Collageen kan normaal gesproken niet door de huid heen, omdat de moleculen simpelweg te groot zijn.
Ook daar zijn uitzonderingen op de regel gevonden.

Laser
Er zijn oneindig veel mogelijkheden met verschillende lasers. Huidverstrakking, huidverjonging, couperose en pigmentbehandelingen en ontharen zijn op dat vlak niet meer weg te denken. De Fractional Laser voor vernieuwen van het huidoppervlak, de Clear Lift voor het aanmaken van collageen zonder downtime.

Botox en fillers
Een markt die nog steeds groeit. De tendens is gelukkig aan het veranderen van overvulling naar natuurlijk. 
Als de huid in een topconditie is gebracht, dan zijn de prikjes botox ook echt de kers op de taart.
Ogenschijnlijk onzichtbaar, alsof je met vakantie bent geweest.

Botox is feitelijk een merknaam (let op, de enige echte van Allergan) en is door veel andere merken gekopieërd onder de noemer botox. Goedkoper, maar minder doeltreffend.

Het is een eiwit dat de spier in het betreffende gebied laat onstpannen, waardoor de frons en de kraaiepootjes verminderen of verdwijen. Een filler kan een prachtig effect geven op de jukbeenderen en bij afhangende mondhoeken.

Er wordt gelukkig nagenoeg niet meer gewerkt met permanente vulmiddelen die op termijn problemen geven, maar met hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof is 100% veilig en geeft circa 6 tot 18 maanden een mooi resultaat.

Nutricosmetics
Je bent wat je eet, maar hoeveel voedingsstoffen bereiken de huid daadwerkelijk? Naast gezonde voeding zal een aanvulling van hooggedoseerde vitaminen en mineralen de behandelingen en verzorging thuis een enorme boost geven. Ze zijn niet meer weg te denken uit het anti-aging verhaal.

En als afsluiting een tip gratis en voor niets: vergeet vooral niet om veel water te drinken.

Gerelateerde artikelen

FemNa40