Wat je beter niet kunt bewaren in je badkamer

Het is natuurlijk ideaal om je dagcrème, paracetamol en make-up bij de hand te hebben in de badkamer.

Maar is dit nu de ideale plek om je spulletjes te bewaren? Helaas niet!

De badkamer is een te vochtige ruimte die hier niet geschikt voor is. 

 

 

Dagcrème

Doet jouw dagcrème niet wat hij belooft? In plaats van te twijfelen aan de ingrediënten zou je je favoriete dagcrème ook op een andere plek kunnen bewaren dan op de wastafel.

Zelfs met een luchtdichte verpakking is de badkamer niet de beste plek om je serum, dagcrème of zonnebrand te bewaren.

Dus zet de verhuisdozen maar klaar en verplaats alles van de badkamer naar een ruimte waar het minder vochtig is en de temperatuur wel constant is.

Oh... en als je toch al je producten aan het verslepen bent, neem dan gelijk je make-up mee. De badkamer is ook niet de meest ideale plek voor je eyeliner, mascara en foundation.

Epilady

Jouw epilady mag dan misschien waterproof zijn, dat betekent nog niet dat het de levensduur ten goede komt als je hem dag in, dag uit in de badkamer (of zelfs onder de douche) laat liggen.

En ook voor je scheermesjes geldt dat de badkamer niet de meest ideale plek is om ze te bewaren. De stoom en vocht kunnen ervoor zorgen dat je mesjes roesten en hierdoor je bikinilijn een stuk minder glad maken.

Om over eventuele ingegroeide haren nog maar te zwijgen. Je kunt ze in een afsluitbaar doosje stoppen,
maar makkelijker is bij de paracetamol in je inmiddels verplaatste medicijnkastje.

Parfum

De warmte, stoom en vocht in de badkamer komen je parfum niet ten goede. Het lijkt misschien gek om je favoriete geurtje tussen de melk en kaas in de koelkast te zetten, maar hierdoor kun je wel een stuk langer van je eau de toilette genieten.

Bijkomend voordeel is dat het meteen een verfrissende werking heeft.

Nagellak

Niets vervelender dan een nagellak die onbruikbaar is omdat hij te dik is geworden. De hoge temperaturen in je badkamer veranderen de structuur van je nagellak en hierdoor smeert hij een stuk minder lekker.

Ook voor je nagellak geldt dat de koelkast de ideale plek is om te bewaren of naast je make-up spullen in je nieuw verworven make-up tafel.

Paracetamol

‘Koel en droog bewaren’. Het staat niet voor niets op de verpakking. Maar in plaats van het ene oor in en het andere uit, is het misschien een goed idee om je paracetamol en andere medicijnen voortaan niet meer in de badkamer te bewaren.

De warme, vochtige omgeving mag dan goed zijn voor schimmels, maar komt de werking van je geneesmiddelen niet ten goede. En dus zit er niks anders op dan een andere (totaal onpraktische plek!) voor je medicijnkastje te zoeken.

Handdoeken

Toegegeven, het is ietwat onpraktisch als je de douche uitkomt, maar de badkamer is zelfs niet geschikt om je handdoeken neer te leggen.

Wil je het weer in jouw handdoeken voorkomen, dan doe je er goed aan om je natte handdoek overal op te hangen, als het maar niet in de badkamer is.

Ruiken je handdoeken toch muffig, al dan niet voorzien van de gevreesde zwarte puntjes? In plaats van ze in de prullenbak te gooien, kun je ook een kopje azijn toevoegen in je wasmachine.

Furrow.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40