Luxe in de kleine badkamer

Zonder deur in huis. Wellness, thuisspa: het zijn woorden waar in de wereld van badkamerdesign te pas en onpas mee wordt rondgestrooid.

Gek is het niet dat we van de badkamer een fijne plek willen maken: hier beginnen we en eindigen we de dag, we starten er op en komen er tot rust.

Wellicht breng je er meer tijd door dan de stijl van je badkamer verdient.

 

De badkamer mooi inrichten is ook niet altijd even makkelijk. Want hoe creëer je een oase  van rust wanneer er geen ruimte of budget is voor een thuissauna, stoombad of supersonische regendouche? Eigenlijk is het helemaal niet zo lastig, zo lang je je openstelt voor minder conventionele oplossingen en buiten de vier betegelde muren van de box durft te denken.

Woon je alleen of met z’n tweeën en ben je in het bezit van een kleine badkamer? Een deur in de badkamer is dan vaak helemaal niet noodzakelijk, vooral niet wanneer die aan de slaapkamer grenst. Een deur weghalen bespaart al snel ruimte én neemt het gevoel van een klein benauwd kamertje weg.

Er ontstaat een open ruimte voor slapen, aankleden, opmaken en persoonlijke verzorging wanneer een badkamer en suite met de slaapkamer wordt verbonden. Dat geeft de luxe-impressie van een 5-sterren hotel. Niks thuisspa, maar een minivakantie in eigen huis elke keer dat je je tanden poetst!

Stylingtip

Zonder muren of met glazen scheidingswanden creëer je een open slaap- en badruimte die groots aanvoelt en ruim oogt. Hotel The Waterhouse at South Bund in Shanghai (op de foto) geeft het goede voorbeeld; hier is in iedere hotelkamer de badkamer geïntegreerd in het vertrek.

Bron: Perscentrum Wonen

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (2)

Door:

De grote lijnen van je interieur, Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden, dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon.

Lees verder

FemNa40