Gezichtsreiniging: kleine moeite, groot verschil!

Het reinigen van je gezicht is heel erg belangrijk en zou eigenlijk bij elke vrouw (en man) een standaard ritueel moeten zijn.

Maar veel mensen vergeten het, vinden het te veel werk of hebben er gewoonweg geen zin in.

Een goede gezichtsreiniging is de basis van een goede huidverzorging. Het verwijdert vuil en zuivert talgklieren.

 

Daarnaast zorgt het ervoor dat de actieve ingrediënten van je dag- en nachtcrème beter je huid binnendringen en daardoor effectiever werken.

Reinigen van je huid is heel gemakkelijk

Het beste kun je de huid twee keer per dag reinigen. In de ochtend verwijder je de afvalstoffen die je huid
's nachts produceert. In de avond verwijder je make-up, vuil en talgdeeltjes die je huid gedurende de dag heeft aangetrokken.

Reinigingsmelk

Begin de reiniging met een reinigingsmelk Maak je gezicht en ogen nat met veel lauw tot lauwwarm water. Verdeel een kleine hoeveelheid van de reinigingsmelk over je vingertoppen en breng deze voorzichtig, met stevige ronddraaiende bewegingen aan de op de huid. Spoel het daarna af met veel lauw tot lauwwarm water en droog het af met een handdoek.

Gebruik nooit een wattenschijfje wanneer je je gezicht reinigt met reiningsmelk. Dit is een stuk minder effectief.

Tonic

Gebruik hierna een tonic of freshener. Deze verwijdert de restjes van de reinigingsmelk en verfrissen de huid. Doe een royale hoeveelheid tonic op een wattenschijfje en breng deze aan op het gezicht en de hals. Het beste kun je een tonic gebruiken zonder alcohol. Deze droogt de huid namelijk niet uit.

Breng na de tonic de dag- of nachtcrème aan.

Peeling

Daarnaast is het goed om je gezicht een of twee keer per week te behandelen met een peeling of masker.
Deze verwijderen dode huidcellen en stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen. Ze reinigen diep, voeden, beschermen en hydrateren de huid. Het beste kun je een masker of peeling in de avond aanbrengen na de reiniging met melk en tonic.

Gerelateerde artikelen

FemNa40