De basis is belangrijk

Ga eens experimenteren met make-up. Er zijn talloze manieren om je minpuntjes te verdoezelen of juist het mooie van jezelf te accentueren.

Of je nu naturel of juist extra vagant jezelf omtovert, hier zijn verschillende manieren en producten voor te vinden.

Door het grote aanbod is het moeilijk kiezen, maar begin altijd bij de basis. Wij geven je hiervoor een aantal tips.

 

Natuurlijke foundation

Begin met een goede foundation. Een foundation gebruik je over je gehele gezicht om je teint te verfraaien.
Je verdoezelt er oneffenheden en roodheid mee. Gebruik wel eerst altijd een dagcrème, je make-up komt het mooist uit op een goed gehydrateerde huid.

Ben je bang voor een ‘te opgemaakt’ gezicht, dan kun je je foundation ook mengen met je dagcrème. Doe dat wel even op je hand en niet in de pot van je dagcrème zelf, zodat de kwaliteit van beide producten behouden blijft.

Een foundation moet matchen met de tint van je huid. Je wil er namelijk niet bleker door lijken, maar zeker ook niet bruiner. In feite moet je niet kunnen zien dat je foundation draagt.

Warm of cool?

Er zijn verschillende kleurgroepen, warme tinten en koele tinten in de foundation te vinden. Welke tint past er nu het beste bij jou? Meestal heeft een blanke huid een roze ondertoon en een getinte huid een gele ondertoon. Foundation test je het liefst op de kaaklijn en je zou dus geen verschil moeten zien tussen de kleur van je gezicht en die van je hals.

Heb je twee kleuren te pakken die het allebei bijna, maar net niet zijn? Mengen maar! Pak twee foundations en mix net zolang tot je de juiste tint hebt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in de winter een andere tint nodig hebt dan in de zomer, omdat je bruine kleurtje op een gegeven moment vervaagd.

Bruiner?

Foundation is niet bedoeld om bruiner te lijken. Ben je op zoek naar een product dat dat wel doet, kies dan een zelfbruinende dagcrème, bijvoorbeeld die van Harmonie of ga aan het werk met een bronzer.
Bronzer aanbrengen kan wat oefening vergen; houdt in gedachten dat je bovenaan begint en van daaruit als het ware het cijfer ‘drie’ op je gezicht maakt.

Zo breng je bronzer dus aan op je voorhoofd, je neus/wangen en eventueel je kin. Precies die plaatsen waar je door de zon het eerst gebruind zou worden. Een bronzer is uiteraard wel wat donkerder dan je eigen huidskleur, maar kies met mate, zodat het effect evengoed natuurlijk is niet ‘over the top’ is.

Natuurlijke concealer

Even terug  naar de basis. Heb je het idee dat je foundation niet dekkend genoeg is en blijf je onregel-matigheden op je huid zien? Kies dan voor een concealer. Een concealer kun je eigenlijk op twee verschillende manieren gebruiken, je hebt dan uiteraard ook wel twee verschillende varianten nodig.

Zo zijn er oplichtende concealers die je onder je ogen kunt gebruiken voor een frisse blik, deze kun je ook langs je neusvleugels gebruiken. Wil je rode plekjes of bijvoorbeeld een puistje verbergen (‘concealen’), kies dan voor een dekkende concealer. De Lavera coverstick is hiervoor ideaal.

Gebruik de varianten niet door elkaar en kies een tint die goed bij jouw huid past. Een te lichte concealer onder je ogen kan je bleek maken en een te donkere concealer op een puistje laat dat vervelende puistje juist alleen maar meer opvallen.

Een concealer gebruik je na of voor je foundation en in tegenstelling tot foundation breng je een concealer plaatselijk aan, waar jij het nodig vindt. Concealer en foundation kun je aanbrengen met je vingers, maar ook met een kwast. Zorg ervoor dat je altijd schone kwasten gebruikt.

Poeder

Met een poeder kun je je make-up vervolgens fixeren, oftewel ervoor zorgen dat je make-up de hele dag perfect op zijn plek blijft. Een andere functie van poeder kan zijn je huid te matteren, dit is voornamelijk van belang wanneer je huid wat vetter is en wellicht gedurende de dag wat gaat glimmen.

Niet alleen zijn er verschillende tinten in poeders, ook kun je kiezen uit verschillende texturen; namelijk losse poeder of compact poeder. Een losse poeder geeft vaak een wat natuurlijker effect, terwijl een compact poeder dekkender is. Die laatste is dus ideaal wanneer je roodheid wilt camoufleren.

Benecos heeft diverse mooie minerale poeders die je teint verfraaien, maar dan wel op een heel natuurlijke manier, gebruik de Benecos kwast om de poeder egaal aan te brengen.

BB Cream, lekker makkelijk

Wil je wel een gezond en mooi tintje, maar heb je geen zin of geen tijd om alle stappen te volgen? Dan is BB cream een zeer fraaie oplossing; het is een combinatie van een verzorging met een tintje. Het is dus eigenlijk een twee-in-een product.

Wil je nog een stapje verder, kies dan de Lavera CC-cream, de zogenaamde colour correcting cream. De naam zegt het in feite al; het zorgt voor een correctie van de huidskleur, zodat deze er egaler en stralender uit ziet.

Wij staan altijd klaar voor je vragen om je te helpen met het uitkiezen van de juiste make-up.

Gerelateerde artikelen

FemNa40