Pieter en ik hebben elkaar in 2012 ontmoet. In SoloBio, het 100% (!) biologische restaurant van Pieter. Tijdens het bestellen van de drankjes vertelde ik over ideeën om een webshop te beginnen met biologische cosmetica. Pieter (de gastheer), die bijna 10 jaar ervaring had in het opzetten en uitbouwen van (15) webshops vond dat zo’n leuk idee dat hij mij spontaan uitnodigde voor een kopje koffie. In eerste instantie om de kennis en ervaringen als internetondernemer te delen, maar een klein uurtje en twee kopjes biologische koffie later was het duidelijk.


We hadden samen alles in huis om een webshop te starten. De klik, het enthousiasme, de gedrevenheid, de tijd, de ideeën, de filosofie, de kennis over producten, de ervaring met het runnen van een webshop, de leveranciers, de wil om elke dag ietsje beter te worden, echt álles was aanwezig. Zo snel kan het dus gaan als alles goed voelt. Diezelfde middag werd het besluit genomen: we gaan samen een webshop beginnen, boordevol biologische cosmetica en natuurlijke huidverzorging, natuurlijk dierproefvrij! https://www.solobiomooi.nl/pagina/even-voorstellen/


We zijn sinds begin 2013 online en wat worden we daar blij van!
We geloven in huidverzorging en cosmetica waar je letterlijk blij van wordt. Vanuit mijn werk in de ziekenhuizen weet ik dat er heel veel mensen zijn met huidproblemen zoals eczeem, jeuk, schilfers, ontstekingen en acne. In de reguliere huidverzorging en make-up zitten veel chemische ingrediënten: parfum, parabenen, minerale olie… waar de huid op reageert. Je huid ‘eet’ namelijk ook. Deze stoffen worden door je huid opgenomen door in je bloed. Natuurlijke producten bevatten al deze nasty’s niet. Natuurlijke producten zitten vol essentiële oliën direct uit de natuur. Maar ook als je geen probleemhuid hebt valt er veel te winnen met 100% natuurlijke cosmetica.


In ons assortiment van bijna 2500 natuurlijke producten neemt de Syrische Aleppozeep of olijfzeep een bijzondere plaats in in onze shop. Pure verzeepte olijfolie of met biologische laurierbesolie. Laurierbesolie heeft een anti-bacteriële werking; vandaar zijn weldoende werking tegen acné, mycose, psoriasis, vette huid en zweren. De aleppo olijfzepen zijn geschikt voor de meest gevoelige huid en kun je werkelijk voor alles gebruiken: voor je lichaam, gezicht, je haren wassen, scheren en tandenpoetsen.


We vinden dat iedereen eerlijke gezonde producten moet kunnen gebruiken en een kans moet hebben om ermee in aanraking te komen. Dat betekent zeer lage tot geen verzendkosten, ruilen is altijd mogelijk, ook als de verpakking geopend is geweest. Wil je iets vragen, stel ze dan gerust.


Heb jij al eens natuurlijke huidverzorging en/of make-up gebruikt?

Witte waas en UV filters

Door:

Miljoenen mensen, wat zeg ik, waarschijnlijk honderden miljoenen mensen gebruiken zonnebrand omdat niet smeren desastreuze gevolgen kan hebben op je gezondheid.

Lees verder

Pure luxe voor je huid

Door:

Voor wie houdt van verzorgingsproducten met een verhaal, is de nieuwe Xingu-lijn van Santaverde een absolute aanrader. Deze natuurlijke producten voor de huid worden gemaakt van cashewvruchten, aloë vera en cacaoboter.

Lees verder

Stap voor stap

Door:

Het is belangrijk dat je skincare producten op de juiste manier en in een bepaalde volgorde gebruikt om optimaal van de werkzame stoffen te profiteren.

Lees verder

Couperose

Door:

Couperose is een ontsierende, maar onschuldige huidaandoening waar veel vrouwen (en mannen!) last van hebben. Je kunt het niet voorkomen en er bestaan geen miraculeuze wondercrèmes die het laten verdwijnen.

Lees verder

De basis is belangrijk

Door:

Ga eens expirimenteren met make-up. Er zijn talloze manieren om je minpuntjes te verdoezelen of juist het mooie van jezelf naar boven te accentueren.

Lees verder

Wat is eigenlijk een tonic?

Door:

Nadat je je gezicht hebt gereinigd, maak je vaak gebruik van een tonic of een toner, maar waarom eigenlijk? Het is goed om te weten dat een tonic géén reinigend product op zichzelf is.

Lees verder

Ken jij je huidtype?

Door:

Wanneer je op zoek bent (of gaat) naar producten om jouw huid te verzorgen, is het om te beginnen belangrijk om te weten welk huidtype je hebt, zodat je producten kunt kopen die bij jouw huid passen

Lees verder

Hoofdroos, oeps!

Door:

Vervelend als je last hebt van hoofdroos, het jeukt en je kleding komt onder de witte vlokjes. Gelukkig is het niets ernstig maar kan wel vervelend zijn. Is hier iets tegen te doen en wat zijn dan de mogelijkheden?

Lees verder

Houdbaarheid op beautyproducten

Door:

Is het voor jou herkenbaar? Heb jij in de badkamer ook van die overvolle lades met beautyproducten, waarvan je eigenlijk niet eens meer weet dat je deze had? Tijd voor een grote schoonmaak.

Lees verder

Vermooier jezelf!

Door:

100% Natuurlijk, 100% Hip. Hoe een kop koffie in een biologisch restaurant resulteerde in een webshop vol biologische cosmetische producten…

Lees verder