Make-up tips voor elke gezichtsvorm

Voor elke gezichtsvorm is een vorm van make-up toepasbaar.

 

 

Rond gezicht

Een rond gezicht heeft een jeugdige uistraling. Geen scherpe hoeken en de neus is vaak kort en vlezig.
Andere kenmerken zijn volle lippen en bolle wangen.

Een rond gezicht heeft veel grote vlakken, waardoor het snel op een zogenaamd ‘vollemaansgezicht’ lijkt.
Met make-up kun je scherpere hoeken en lengte creëren voor een volwassen look. Door gebruik van donkere en lichtere kleuren dan je eigen huidskleur, kun je de vorm van je gezicht ‘shapen’.

Breng een lichtere foundation aan onder je ogen en op je kin en breng een donkere rouge op je wangen, vanaf je oor richting je mondhoek. Vermijd glimmende make-up, dit accentueert de ronde vormen. Kies juist voor matte oogmake-up, lipstick en rouge.

Ovaal gezicht

Deze gezichtsvorm wordt als ideaal gezien, de maten zijn namelijk perfect. De afstand van de kin tot de haargrens is namelijk zestig procent langer dan de afstand van oor tot oor.

Een ovaal gezicht heeft scherpe junkbeenderen en de kaaklijn is net iets smaller dan de breedte van het gezicht ter hoogte van de slapen. Qua kapsels en make-up kun je alles hebben.

Met een highlighter kun je jouw junkbeenderen en ogen nog meer laten spreken. Wat betreft je wenkbrauwen hoef je je ook niet druk te maken, elke vorm staat jou goed!

Vierkant gezicht

De vierkante gezichtsvorm heeft veel rechte hoeken, een brede kaaklijn, volle jukbeenderen, een recht en breed voorhoofd en een krachtige kin. Hierdoor heeft deze gezichtsvorm vaak een mannelijke uitstraling.

Om dit wat te verzachten, kun je donkerdere rouge aanbrengen op de slapen, zijkant van het voorhoofd en op de zijkanten van het gezicht onder de junkbeenderen. Hierdoor krijg je een ronder gezicht.

Voor een nog vrouwelijke look kies je voor wat extra glans of glitter in je oogschaduw, poeder en lipgloss.
Grove en volle wenkbrauwen geven dit gezicht een strenge mannelijke uistraling, epileer je wenkbrauwen dus was smaller en zorg voor een lichte boog voor een nog zachtere uitstraling.

Lang (rechthoekig) gezicht

Een lang gezicht, ook wel rechthoekig genoemd, is langer dan dat het breed is. Kenmerken zijn een breed voorhoofd, een lange kin en wangen, smalle lippen en een kleine neus. De jukbeenderen zijn niet goed zichtbaar, waardoor het gezicht soms vlak oogt.

Voor een wat voller gezicht breng je een donkerdere blush of foundation aan op het voorhoofd vlakbij de haargrens, op de wangen onder de jukbeenderen en op de contourlijn vanaf de kin tot oren. Hierdoor komt er meer model in het gezicht en is het minder vlak.

Gebruik als oogmake-up en lipstick krachtige kleuren in plaats van pasteltinten, ook dit maakt je gezicht voller.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht heeft een breder voorhoofd dan kin, waardoor het een driehoekige vorm heeft.
De jukbeenderen liggen hoog en de kin is redelijk spits. Om het gezicht wat minder spits te doen lijken, breng je een zachte bruine kleur rouge aan op de slapen en boven de jukbeenderen.

Vaak heeft een hartvormig gezicht geen brede lippen, door een felle kleur lippenstift te gebruiken compenseer je dit. Voor extra volle lippen gebruiken je een lipgloss. Houd je oogmake-up rustiger omdat je anders het accent teveel legt op je brede voorhoofd.

Bron : Entopic

Gerelateerde artikelen

FemNa40