Bril en make-up

Wie een bril draagt, zal zijn make-up daarop moeten aanpassen. Een bril zorgt er namelijk voor dat je een andere uitstraling krijgt.

 

 

Tevens is het van belang stil te staan bij het feit of je een bril draagt met plus (+ ) of min (- ) glazen. Een bril met min glazen laat je ogen namelijk kleiner lijken en door het dragen van plus glazen worden je ogen als het ware uitvergroot.

Tips:

Wat  algemene tips voor een brildrager zijn: 

  • Houdt bij het kiezen van de kleuren van je make-up ook rekening met de kleur van je brilmontuur.
  • Let bij het uitzoeken van je bril op de parallel tussen de wenkbrauwen en de bovenrand van het montuur. Je wenkbrauw moet nog te zien zijn.
  • Pas je oogmake-up aan .

 

Min of plus glazen 

Brillen met min glazen laten je ogen kleiner lijken dus werk met ogenschaduw waar parelmoer in zit en gebruik in ieder geval een lichte kleur ogenschaduw. Lichte, glanzende kleuren halen je ogen naar voren waardoor ze groter lijken. De ogenschaduw kan je sterker aanzetten. Gebruik je meerdere kleuren, breng de lichtste kleur dan aan vanaf de onderkant van de wenkbrauwen tot de wimperrand van het bovenste ooglid.
De middenkleur in de arcadeboog(oogplooi) en de donkerste kleur in de buitenooghoek. Zorg er vooral voor dat de verschillende kleuren mooi in elkaar overlopen.

Je ogen worden daarentegen door plus glazen uitvergroot. Ze lijken hierdoor groter en ronder. Gebruik dan een donkere of een zo donker mogelijke ogenschaduw zodat je ogen kleiner lijken. Maak de ogen wel rustig op  met ogenschaduw in matte, zachte donkere en middel donkere kleuren. Bij plus brillenglazen worden schaduwen en onregelmatigheden geaccentueerd. Een concealer (afdekstift) zorgt ervoor dat deze onregelmatigheden minder te zien zijn.

Het gebruik van eyeliner maakt de ogen sprekender voor alle brildragers. Gebruik een Kajal potlood (warm maken dan wordt de stift zachter) of door vloeibare eyeliner. Om dit mooi te kunnen doen, vergt dit wel enige ervaring. Permanente make-up biedt een goed alternatief.
 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40