Groen de nieuwe beautykleur?

De NPO heeft een nieuw programma:
Nederland wordt groen. Een programma waarbij drie bekende huishoudens een week zo groen mogelijk leven.

Na vooraf de trailer gezien te hebben, was ik niet van plan hiernaar te kijken. Echter eenmaal er voorbij zappende, bleef mijn televisie toch op NPO 1 steken.

Ik samen met 1,2 miljoen andere kijkers!

 

En wat blijkt nu? Je wordt mooier van ‘groen leven’. Waarom heeft niemand dit eerder verteld? Dan was groen leven vast jaren geleden al massaal omarmd.

Waarom maakt groen leven ons mooi

Allereerst uiteraard het feit dat je bewust omgaat met je omgeving. Een omgeving waar wij en volgende generaties nog lang van hopen te kunnen genieten. Hier respect voor tonen, maakt je een mooi mens.

Daarnaast is groen leven ook 9 van de 10 keer gunstig voor je portemonnee. En zelfs dan zijn we nog niet klaar met het benoemen van de voordelen! 

Groen leven zorgt ook voor een mooier uiterlijk, zoals:

 • Laat geen stekkers in stopcontacten zitten.
   
 • Minder stress over het kwijt zijn van je opladers. Iemand die groen leeft, laat stekkers niet ongebruikt in het stopcontact zitten. De oplader moet uit het stopcontact en kan direct weer terug in de laptop- of handtas, waar íe hoort.
   
 • Eet minder vlees en meer groente. Is niet alleen goed voor de omgeving qua energieverbruik maar zeker ook beter voor je gezondheid en huid.
   
 • Verbruik minder water en douche minder vaak en korter. Elke 2-3 dagen je haren wassen is beter voor je haar, dus zeker niet elke dag doen. Verkort ook je douche-tijd. Daarnaast is veel water ook niet goed voor je huid. Je kunt het beter drinken (1-2 liter per dag) dan met liters tegelijk verspillen onder de douche.
   
 • Stook je huis minder warm. Helemaal niet erg, een dekentje is toch veel fijner op de bank. Of nog beter, draai je thermostaat ’s nachts naar 15 graden en kruip lekker onder je dekbed. Rusten en slapen zijn goed voor je gezondheid, plus niet op de laatste plaats voor je looks de volgende morgen.
   
 • Geen auto meer rijden. Voor sommigen onder ons wellicht wat onpraktisch, maar als het even kan zorgen de fiets en/of het openbaar vervoer voor meer lichaamsbeweging. Naast minder uitstoot natuurlijk.
   
 • Zorg voor minder plastic (flesjes, afhaalbakjes, etc). Minder plastic betekend minder afval, betekend minder stinkende vuilniszakken sjouwen en dus minder vaak met stinkend gezicht (die rimpels veroorzaakt) naar de container lopen.
   

Niet voor niets is Anita Witzier uitgeroepen tot groenste BN-er. Zij wist dit beautygeheim allang, dat blijkt wel uit haar goede looks met 53 jaar op de teller. Het moge duidelijk zijn: groen is de nieuwe beautykleur!

Gerelateerde artikelen

FemNa40