Huidveroudering

Gemiddeld boven de 30 jaar begint je huid tekenen van veroudering te vertonen.

Je huid wordt slapper, dunner, droger en kwetsbaarder.

Je huid gaat minder collageen aanmaken,
de celvernieuwing werkt trager waardoor deze droger wordt en rimpels veroorzaakt.

 

Veroudering is een natuurlijk proces en kan niet worden gestopt. Wel kan het worden vertraagd.

Buiten de onnatuurlijke middelen zoals Botox, fillers en operatieve behandelingen kun je deze naast het vermijden van te veel zon, niet roken, niet te veel alcohol en gezond eten, ook vertragen met natuurlijke behandelingen.

Zelf heb ik veel behandelingen geprobeerd op huidgebied. Met betrekking tot de natuurlijke huidbehandelingen ben ik persoonlijk erg tevreden over de Dermaroller (Microneedling), de Facelifter & Eyelifter van Byas en de Hannah bindweefselmassage.

De dermaroller (Microneedling) voor thuisgebruik

Dit is een klein instrument met 162 ultradunne naaldjes. Deze rol je zachtjes over je hele gezicht, met uitzondering van de huid rondom je ogen omdat de huid hier vrij dun is. De naaldjes prikken zachtjes in de huid, die vervolgens in een herstelmodus komt en nieuw collageen en elastine aanmaakt.

Resultaat? Een gladdere, zachtere en frissere huid met een frisse teint. Bron

De facelifter voor thuisgebruik

De Face Lifter heeft twee ‘koppen’ waarin vier technologieën gecombineerd worden, een ervan is Iontoforese, dat al sinds het eind van de 17e eeuw bestaat en inmiddels uitgebreid onderzocht en wetenschappelijk gedocumenteerd is.

Lontoforese is een galvanische stroom die via hele kleine ‘schokjes’ zorgt dat verzorgingsproducten beter en makkelijker in de huid geleid kunnen worden en dus ook in de diepste lagen van de huid terechtkomen.

Behandelingen met behulp van Iontoforese bestonden al langer, maar waren tot nog toe alleen te ondergaan in dure klinieken. Bij de facelifting behandeling is het mogelijk om deze techniek thuis toe te passen en kunnen zo o.a. hyaluronzuur en aminozuur complexen diep in de huid gebracht worden.

Resultaat? De elasticiteit van de huid en de vocht opslagcapaciteit van het bindweefsel verbetert, de huid wordt zachter, kleine rimpeltjes worden geëgaliseerd en diepere rimpels worden minder diep. Ook grove poriën worden minder. Bron

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage verbetert de huid door een intensieve aanpak van de dieper gelegen lagen van de huid. Blokkades en verklevingen worden opgeheven. De opname van werkzame stoffen worden op deze manier verbeterd en het bindweefsel wordt steviger door de opbouw van collagene vezels.

Zelf ga ik voor deze bindweefselmassage (van Hannah ) met regelmaat naar Jacqueline van de Wijngaard van Schoonheidsinstituut Elite in Rosmalen (Noord-Brabant) 

Resultaat? Een goede doorbloeding, een betere huidstructuur, versteviging van bindweefsel, bevordering van celdeling, egalere huid en vermindering van fijne rimpeltjes en littekens. Bron

‘Want wie wil er nu niet stralend oud worden?’

Gerelateerde artikelen

After Summer

Door:

De meeste mensen hebben de vakantie inmiddels weer achter de rug. We genieten nog na, maar hebben ook ons vizier weer op de toekomst gericht.

Lees verder

FemNa40