Lakbeschadiging door zonnebrandcrème!

Afgelopen week liep ik na afloop van een coaching-sessie met een manager mee terug naar het parkeerterrein.

Onze auto’s, bij toeval allebei zilverkleurig, stonden netjes naast elkaar geparkeerd in het heerlijke voorjaarszonnetje.

 

Die van mij stond kennelijk wat meer te glinsteren, want de manager zei gelijk: ‘oh ja, die van mij moet ik ook nodig laten poetsen'. Om er vervolgens spontaan achteraan te zeggen: ‘moet je eens kijken hier deze plek,
die gaat er niet meer uit'.

Op de achterzijde bij het portier was een grote bleke vlek in de lak. En het leek wel of er kleine vingertjes in stonden. Op mijn vraag hoe dat nu was gekomen, kreeg ik als antwoord: ‘ja lelijk he, één van mijn kinderen had afgelopen week zonnebrandcrème in handen en heeft wat op de zijkant gesmeerd'.

Vol ongeloof keek ik nogmaals naar de plek, dat kan toch niet zo zijn? ‘Ja echt waar, zo vervolgde hij, moet je nagaan wat een gemeen chemisch goedje dat is en dat smeren we gewoon op ons lichaam'.

Op de vraag hoe lang dit er dan wel op had gezeten, vertelde hij dat het hooguit een dag of twee erna was toen hij het zag. Gelijk heeft hij van alles geprobeerd om het weg te krijgen, maar de lak was al aangetast.

Chemische ingrediënten

Moet je dus voorstellen dat je een middeltje op je lichaam smeert als bescherming tegen de schadelijke zonnestralen en dat dit vervolgens op de harde lak van een auto inbrandt!

Dit sluit natuurlijk naadloos aan op de overtuiging van Paul Penders dat het gebruik van chemische ingrediënten buitengewoon slecht voor de gezondheid is.

Een beetje googlen laat al snel zien dat er in de meeste zonnebrandcrèmes stoffen zitten die kunnen leiden tot huidkanker of andere giftige reacties en disbalansen in het lichaam.

Van de zonnebrandcrème van Paul Penders is wetenschappelijk bewezen dat het bescherming biedt tegen de schadelijke ultraviolette stralen van de zon terwijl de vitaminen herstellen, kalmeren en de huid hydrateren.

Naast het feit dat deze zuivere crème dus geen schadelijke stoffen bevat, is de crème niet kleverig en wordt het heerlijk opgenomen door de huid. Geen vettig filter of viezig gevoel meer.

Om te bestellen klik dan hier website

Gerelateerde artikelen

FemNa40