Niet scheren maar laseren

Scheren met een scheermesje kennen we allemaal wel.

De laatste jaren kun je je ook laten behandelen door laser.

 

Voor een ontharing met een laser wordt de huid behandeld met een laser (Light Amplification by the Stimulated Emisson of Radiation) die een hoge frequentie uitzendt met een enorme hoeveelheid licht waardoor de structuren in de huid verhitten.

Gedetailleerd wordt de oppervlakte van de huid behandeld die moet worden onthaard. Met een laserbehandeling zijn we dus in staat selectief bepaalde structuren in de huid te behandelen.

Na 2 tot 4 weken zullen de behandelde haren uitvallen. Het lijkt alsof ze aan het groeien zijn maar de afgestorven haren worden door de huid naar buiten geduwd. Klanten die behandeld willen worden, kunnen afhankelijk van het te behandelen gebied, geslacht en huidskleur en het apparaat waarmee gewerkt wordt,
na ongeveer vijf tot zeven behandelingen het gewenste resultaat hebben. Het haar moet wel voldoende pigment bevatten.

Helaaas kan er geen 100% resultaat gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Om een optimaal resultaat te behalen en te behouden kunnen deze eventueel later behandeld worden.

Hirsutisme

Bij hirsutisme, wat veel voorkomt en is vaak erfelijk bepaald, is er sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben (bijvoorbeeld in het gezicht, borst en buik).

Hypertrichose

Bij hypertrichose is de haargroei bij vrouwen sterk toegenomen op plaatsen waar normaal gesproken ook haar groeit (bijvoorbeeld een sterke haargroei op benen en armen). Haren op ongewenste plaatsen kan leiden tot stress, ongemak en schaamte.

Vrouwen kunnen zich vooral ergeren aan haargroei in het gezicht, oksels, liezen en op de benen.
Mannen vinden vooral haren op de borst en rug storend. Om de beharing te verwijderen wordt gebruikgemaakt van scheermesjes, hars trips en chemische crèmes.

Angela Durge Medisch Lasercentrum Haarlem Lijf en gezondheid

Foto

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40