Suiker ontharen

Eigenlijk ontharen we, in ieder geval de meeste vrouwen, het hele jaar door al, maar zodra de zon doorkomt willen we toch de benen weer laten zien. Waar kies je dan voor.

De meesten onder ons scheren de benen altijd of laten zich harsen. Nu attendeerde een vriendin van ons op een geheel andere manier om van die vervelende haren af te komen, namelijk suiker ontharen.

 

Zij nam ons mee naar een schoonheidssalon in Amsterdam, waar wij uitleg en een demonstratie kregen van Anne, de eigenaresse van deze mooie salon. Zij legde ons uit dat als je het gedeelte van wat je wil laten ontharen, scheert, waxt of laat harsen, dat er de volgende dag  toch weer een ruwe huid en stoppeltjes te voelen zijn.

Suikeren

Je kunt je benen en ook natuurlijk andere delen van het lichaam laten suikeren. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van hars of wax, maar alleen van een suikerpasta. De suiker is zacht genoeg om alle delen van het lichaam te ontharen. En sterk genoeg om bijvoorbeeld oksels of benen te behandelen.

Er ontstaat door het gebruik van suiker geen haarbreuk, wat wel zo is bij harsen en waxen. Dat komt doordat de behandeling van de haren vanuit de haargroeirichting worden verwijderd. Het is een minder pijnlijke behandeling dan harsen of waxen.

Het suikerharsen stamt al uit de tijd van Cleopatra. De suikerpasta die wordt gebruikt is van Pandhy's. Het is volledig op een natuurlijke basis en er kan geen allergische reactie veroorzaakt worden. Suiker wordt ook gebruikt op grond van de natuurlijke werkstoffen voor gezichts- en lichaamsverzorging en heeft vele toepassingsmogelijkheden.

Belangrijke voordelen:

  • De suiker is huidvriendelijk en lichaamseigen en een natuurlijk product.
  • Het verwijderd alle haren waaronder ook de ingegroeide en heel korte haren.
  • Oomdat de haren met de haargroeirichting mee worden verwijderd, is het een minder pijnlijke behandeling.
  • Het is hygiënisch doordat suiker een ontsmettingsmiddel is en zuiverend werkt want er wordt geen water gebruikt.
  • Het kan de huid niet beschadigen doordat het water bevat.
  • De periode van haarloos zijn wordt steeds verder verlengd en kan zelfs oplopen tot 8 à 10 weken.
  • De samenstelling van de terugkerende haren verandert heel sterk van samenstelling.
  • Alle doden huidcellen worden verwijderd tijdens de behandeling.
  • Alle plaatsen kunnen worden behandeld, zo ook de meest delicate plaatsen.

En na een paar behandelingen treden de voordelen van suikeren al op.

Na het onharen is het belangrijk dat je niet direct in de zon gaat. De huid is daar dan veel te gevoelig voor en dat kan problemen veroorzaken. Laat de lotion die wordt aangebracht na behandeling zo lang mogelijk inwerken.

Ik ben na de demonstatie blij met mijn gladde benen en ga zeker terug voor een nieuwe behandeling. Maar de beste manier om erachter te komen is natuurlijk door het zelf een keer te ervaren. Anne hoopt je binnenkort een keer te ontmoeten.

Geschreven door: Anne Los

WebsiteFoto's: By Pam

Gerelateerde artikelen

Beauty anno 2015

Door:

3 Maart was ik bij de uitreiking van de Beauty Award 2015. Deze felbegeerde Award binnen de Beautybranche heeft zich de afgelopen 6 jaar mogen ontwikkelen tot een heuse hype binnen diverse categorie├źn van instituten.

Lees verder

Beauty Queen

Door:

Bij Miss-verkiezingen denk je in eerste instantie aan jonge meiden, bikiniproof, waar de tand des tijds nog niet aan heeft geknaagd.

Lees verder

FemNa40