Lipstick trics

Wil jij ook eens mooi gestifte lippen als je een avondje uitgaat of om overdag gewoon goed voor de dag te komen?

Volg dan deze tips en succes is verzekerd!

 

Belangrijk om te beginnen zijn natuurlijk de attributen die je nodig hebt voor deze leuke klus.
Dit zijn: balsem, een lippenpotlood en -penseel, de lippenstift en als laatste de lipgloss.

Stap voor stap

Voor we beginnen met het inkleuren van de lippen is het handig om:

 • Eerst je lippen te scrubben (als je alle tijd hebt) of anders te beginnen met een lippenbalsem of conditioner om je lippen heerlijk zacht te maken.
   
 • Daarna teken je de contouren van je lippen met een lippenpotlood en breng je ook wat op de lippen zelf aan.
   
 • Vervolgens vervaag je alles met een lippenseeltje. Door een lippotlood te gebruiken blijft je lipstick langer zitten en trekt hij niet in. Je moet wel een scherpe punt hebben aan het potlood, dus een puntenslijper bij de hand is geen overbodige luxe. Verder teken je de lijn omhoog, via je mondhoek naar de cupidoboog
  (vormpje boven je lip) om een zielige uitdrukking te voorkomen. De lijnen teken je ook iets rond met een bolling naar buiten.
   
 • Kleur je bovenlip in met de lippenstift of penseeltje en begin vervolgens met de onderlip. Hier trek je met het potlood bij de onderlip, ook vanaf het midden, een lijn van beneden naar boven toe met een bolling naar buiten. Wat inkleuren met je lippenpotlood  en je hebt een goede basis voor de lippenstift, die je vervolgens opdoet.
   
 • Als laatste doe je lipgloss op. Echter alleen in het midden van je lippen voor een glanseffect.
   

Je bent nu klaar om schitterend voor de dag te komen.

Lipstick trics

Tot slot nog enkele tips om de mooiste lippen te creëren:

 • Bewaar je lippenstift in de koelkast om hem langer goed te houden (ook crèmes kun je beter in de koelkast bewaren, zeker bij hoge temperaturen).
   
 • Gebruik een kwastje voor precieze resultaten. Leen het kwastje (en je lippenstift) niet uit aan anderen vanwege de hygiëne.
   
 • Heb je dunne lippen gebruik dan geen donkere kleuren, omdat deze je lippen optisch kleiner maken.
   
 • Ben je 50 of ouder, vermijd dan matte of super glanzende lippenstiften. Een hydraterende, semi matte lippenstift is het beste. Kies een verzorgende, vochtinbrengende lippenstift, zodat je lippen de hele dag door goed aanvoelen.


 

Gerelateerde artikelen

De basis is belangrijk

Door:

Ga eens expirimenteren met make-up. Er zijn talloze manieren om je minpuntjes te verdoezelen of juist het mooie van jezelf naar boven te accentueren.

Lees verder

FemNa40