Nagels beschadigd door gellak, kan dat?

Het is natuurlijk ideaal om je nagels ‘lekker makkelijk’ met gelnagellak te lakken. Gellak blijft minstens 2 weken zitten en je bent verzekerd van perfect gelakte nagels.

Maaike van Furrow geeft aan dat je je nagels wel kunt beschadigen als je gellak er niet op de juiste manier afhaalt.

Dan kan het zomaar zijn dat onder de mooie nagellak droge en beschadigde nagels tevoorschijn komen.

 

Wil je dit voorkomen dan is het belangrijk om de lak er niet af te trekken zodra er kleine hoekjes loslaten
(lees: ik). Bij gelnagellak is het namelijk de bedoeling dat je de gellak eraf weekt. Als je de lak eraf trekt, is de kans groot dat je ook een laagje van je gezonde nagel meeneemt.

Verwijderen gellak

Er zijn speciale pakketjes van OPI om de gelnagellak gemakkelijk thuis mee te kunnen verwijderen, maar het kan zijn dat de gellaag minder makkelijk loslaat.

Door het gebruik van plastic handschoenen en warmtekussentjes kun je dit proces versnellen. Warmte zorgt er namelijk voor dat de gelnagelak makkelijker van je nagel loslaat. Door aluminiumfolie om je vingers heen te wikkelen maak je automatisch gebruik van de warmte van je lichaam, maar hoe meer warmte je toevoegt, hoe beter je de gellak kunt verwijderen.

Het ligt een beetje aan de kwaliteit van je eigen nagel of je continu gelnagellak kunt gebruiken. Heb je van nature een droge stevige nagel, dan is er geen enkele reden om niet weer een nieuwe gellak aan te brengen. Heb je echter last van flexibele, dunne nagels dan is het soms verstandig om tussentijds je nagels de kans te geven om te herstellen.

Geen verstikking

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat je nagels ‘stikken’ door het regelmatig gebruikmaken van gelnagellak. Nagels worden namelijk gevoed van binnenuit, door het zuurstof in je bloed. Dat is ook de reden dat gelnagellak in principe niet beter of slechter is dan gewone nagellak.

En de zoektocht naar verzorgde, witte nagels is ook niet voor iedereen even gemakkelijk. De natuurlijke kleur van je nagels is namelijk genetisch bepaald. Zo heeft de één meer last van gele nagels dan de ander.

Vooral als je aanleg hebt voor gele nagels is het belangrijk dat je altijd een basecoat gebruikt om te voorkomen dat de kleurstof van je nagellak in je nagels trekt.

En last but not least is het voor de verzorging van je nagels belangrijk dat je zodra je gaat ‘soppen’ je schoonmaakhandschoenen aantrekt. Afwasmiddel maakt namelijk niet alleen pannen blinkend schoon, maar ontrekt ook al het vet en vocht aan je nagels.

Voor meer informatie over gelnagellak kun je terecht op de site van alldaring.nl

Hoe hou jij je handen en nagels mooi?

Gerelateerde artikelen

Dyshidrotisch eczeem

Door:

Dyshidrotisch of blaasjeseczeem. Hoe je het ook noemt of schrijft, vervelend is het zeker. Je krijgt regelmatig kleine blaasjes krijgt op je vingertoppen die na een paar dagen openspringen.

Lees verder

Een review voor de 40+ huid

Door:

Producten geschikt voor de 40+ huid. Ik noem het vooral géén 'rijpere' huid. Daar krijg ik een beetje jeuk van. Hoezo 'rijpere' huid. Alsof de huid van twintigers nog 'sappig' is of zo?

Lees verder

FemNa40