Mooie witte nagels? Gebruik dan een van deze tips

Meestal worden gele nagels veroorzaakt door het vele gebruik van nagellak.

De pigmenten die gebruikt worden in nagellak en dan vooral bij donkere tinten kunnen je nagels doen verkleuren. 

 

De beste manier om dit te voorkomen, is om altijd gebruik te maken van een goede basislaag voordat je je favoriete kleurtje aanbrengt. Er zijn een aantal effectieve oplossingen om van je gele nagels af te komen.

1. Citroen

Citroen is een natuurlijk bleekmiddel die de vlekken van je nagels schoonmaken. Knijp een halve citroen uit in een kom en week je nagels gedurende 10 tot 15 minuten. Gebruik vervolgens een zachte tandenborstel om je nagels voorzichtig te schrobben zodat de verkleuring verdwijnt.

Tot slot was je je handen met lauwwarm water en breng wat vochtinbrengende handcrème aan om het vocht aan te vullen. Doe dit twee keer per dag tot je tevreden bent met het resultaat.

Als alternatief kun je een op citroen gebaseerde essentiële olie gebruiken. Giet wat van deze olie in een ondiepe kom en week in een paar minuten je vingertoppen. Daarna scrub je nagels met een zachte tandenborstel voor
1 tot 2 minuten. Herhaal dit proces twee keer per dag en binnen een paar weken heb je weer schitterende wiite nagels.

2. Waterstofperoxide

Waterstofperoxide heeft eigenschappen die wonderen verrichten. Giet 3 tot 4 eetlepels waterstofperoxide in een half kopje water en meng dit goed. Week je nagels ongeveer 2 minuten in de oplossing. Scrub daarna je nagels zachtjes met een zachte tandenborstel. Was ze dan met water. Dit herhaal je een keer per week en houd het een paar maanden vol.

Voor hardnekkige vlekken kun je de waterstofperoxide rechtstreeks op je nagels doen en licht schrobben met een zachte tandenborstel. Let wel op dat waterstofperoxide je nagels kunnen uitdrogen als je geen vochtinbrengende handcrème gebruikt na de behandeling.

3. Baking Soda

Het bleken met zuiveringszout in combinatie met waterstofperoxide kan helpen met het verwijderen van vlekken op de nagels. Meng twee en een halve eetlepel zuiveringszout en een eetlepel van 3 procent waterstofperoxide in een kleine kom.

Gebruik wattenstaafjes om het mengsel aan te brengen op de gekleurde nagels. Laat het omgeveer 3 tot 4 minuten intrekken en was je handen met lauw water. Herhaal deze procedure om de zes tot acht weken.

Of meng een eetlepel zuiveringszout, een halve theelepel olijfolie en een theelepel citroensap tot een dikke pasta. Wrijf het mengsel op je nagels met een zachte tandenborstel. Laat het ongeveer 5 minuten intrekken en was het daarna af met warm water. Herhaal dit om de twee weken.

4. Whitening Tandpasta

Tandpasta die helpt om tanden witter maken, kan ook worden gebruikt om gele vlekken van nagels te verwijderen. Bij lichte vlekken kun je gebruikmaken van een tandpasta dat elke whitening ingrediënt zoals waterstofperoxide bevat. 

Breng een klein beetje van whitening tandpasta aan op je nagels. Laat het gedurende 5 tot 10 minuten intrekken. Scrub je nagels lichtjes met een nagelborsteltje. Was daarna de tandpasta met een in water gedrenkt watje met lauw water. Herhaal dit proces gedurende een maand twee tot drie maal per week.

5. Kunstgebit Cleaning Tabletten

Een beetje gek miscchien maar wel effectief. De twee meest voorkomende ingrediënten in kunstgebit reinigingstabletten zijn natriumbicarbonaat en citroenzuur die helpen met het verwijderen vele soorten vlekken.

Los twee of drie kunstgebit reinigingstabletten in een kom met lauw water. Laat je nagels gedurende 15 minuten in het water weken. Dep je nagels droog en breng een zachte handcrème aan. Herhaal deze procedure drie maal per week gedurende 1 tot 2 weken.

Gerelateerde artikelen

Dyshidrotisch eczeem

Door:

Dyshidrotisch of blaasjeseczeem. Hoe je het ook noemt of schrijft, vervelend is het zeker. Je krijgt regelmatig kleine blaasjes krijgt op je vingertoppen die na een paar dagen openspringen.

Lees verder

Een review voor de 40+ huid

Door:

Producten geschikt voor de 40+ huid. Ik noem het vooral géén 'rijpere' huid. Daar krijg ik een beetje jeuk van. Hoezo 'rijpere' huid. Alsof de huid van twintigers nog 'sappig' is of zo?

Lees verder

FemNa40